söndag 30 september 2007

För lat?

Funderar på hur tidigt eller hur mycket man måste planera för sitt bröllop? Vi har inte bokat kyrkan än men det löser sig och det är inte meningen att det ska va ett hejdundrande kalas utan bara för våra barn.
Kanske ska kompisarna få vara med i kyrkan. Jo, det ska de. Men för övrigt ska det bara va en fin stund för oss och jag ska såklart ha en fin brudklänning som jag själv ska rita o sy upp i Thailand.


Andra bloggar om: , , , , , ,

Igångsatt

Äntligen har jag kommit igång med mitt stickprojekt. Fast först stickade jag en halsduk till dottern bara så där och den blev inte som jag tänkte mig så den repade jag upp igen. Nytt försök senare.
Men nu har jag börjat med min första Moebiussjal. Det är pilligt men jag känner att det blir lättare ju längre jag kommer och antagligen kommer den "falla ut" från stickorna när jag kommer en bit längre. Att sticka i spiral är inte helt vanligt men det kommer att bli jättebra.
Jag stickar med en tråd mohair och en tråd silke-tweed och det blir precis så fint som jag vill.

Andra bloggar om: , , ,

fredag 28 september 2007

Röd tröja

Klart man har en röd tröja på sig idag även om ingen kommenterat att jag stödjer munkarna så gör jag ju det i tystnad genom att bära den.

(Det är inte just denna tröja jag har men en röd)


Andra bloggar om: ,

torsdag 27 september 2007

Taggad - länkad - road

Jag bad Eva att tagga mig eftersom jag mer än gärna vill få besökare till min blogg. Att få kommentarer är ju en av anledningarna till att prata ut i cyberspace. Tack Eva för att du tog mig på orden.

Regler: Länka till den som har taggat dig. Berätta 7 sanningar om dig, några mer normala och några lite mer udda saker!
Tagga 7 andra i slutet av blogginlägget. Lägg ett meddelande i deras bloggar och ge dem besked om att de har blivit taggade/länkade.

Sanning nr1: Jag brinner för det jag just nu håller på med men tröttnar snabbt. Just nu har jag fått för mig att jag ska ta upp stickningen igen. Får se hur det blir med den saken.

Sanning nr2: Jag har fem halvvuxna barn och alla har samma pappa. De är 12, 17, 18, 20 och 22.

Sanning nr3: Jag lever ett passionerat liv med min älskade blivande man. Det är stor åldersskillnad och det tycker jag bara är kul.

Sanning nr4: Jag verkar ha en "passion" för att pendla till jobbet. De senaste fem åren har jag haft mellan 7 och 10 mil till jobbet. Enkel väg.

Sanning nr5: Min dröm är att få jobba som författare. Att skriva böcker om mitt liv, om andras liv och att helt enkelt få skriva mig trött på dagarna.

Sanning nr6: Det jobbiga med mig är tyvärr att jag förutom att skriva älskar att läsa, sy, måla akvarell, kanske väva och som ni förstår sticka. Jag har för många intressen.

Sanning nr7: Jag ska flytta till Frankrike inom två år. Vi ska snart börja leta efter vårt drömboende! *längtar*

Andra bloggar om: , , , , ,

Just det... Jag ska ju länka till 7 andra också. Ska fundera en liten stund så återkommer jag!!

Mystisk sjal

Behöver nåt vackert att värma mig med så jag ska nog slå två flugor i en smäll och sticka en Moebiussjal som både är vacker och värmer. På jobbet är det ofta väldigt kallt så då kommer sjalen till användning.

Ska till Linköping i helgen och då ska jag gå till garnaffären o köpa alpacka-garn i nån vacker färg. Nåt rött eller rödlila...


Andra bloggar om: , ,

tisdag 25 september 2007

Stillastående

Vikten står still. Behövde inte alls oroa mig för att gå ner för mycket. Men jag vill ju gå ner ungefär ett kilo till men vågen står still, still, still.

Bör väl kanske börja röra på mig lite mer = träna =)

Värme

Eftersom vi ska gifta oss i februari kan man ju inte klä sig lika bart som på sommaren utan behöver något som värmer över axlarna lite.
Har funderat över om jag ska ha en ullcape och så kanske det blir, men även en sjal kanske är fint att ha över klänningen. Hittade en fin i lingarn hos Ull o Tyll. Får fundera lite mer över vad som blir fint.

20- 30-tal

Vet inte hur jag hittade den men plötsligt hade jag en bild på en hatt på skärmen. Den kommer från Stock och Sten - Hatt och Diversehandel.
Såå fin o tanken kom att jag skulle kunna ha en gräddvit/vit sådan när jag gifter mig. OM jag nu inte ska han nån tjusig frisyr förstås.
Men att ha 20- 30-talsstuk på klänningen har jag redan funderat på så det är inget konstigt. Det svåra är kanske att få dem att sy klänningen som jag vill i Thailand.

Andra bloggar om: , , , ,

torsdag 20 september 2007

Provence på hösten

Är nyfiken på hur det är i Provence på hösten. Ser temperaturen på min dator varje kväll och det är minst 10 grader varmare där och jag längtar tillbaka.

Ser fram mot att åka dit över första advent. Hoppas på att Arles, Aix en Provence eller någon annan stad i närheten har julmarknad när vi är där. Det vore kul att se vad som säljs på en sådan i ett annat land.
Antar att jag kommer att köpa de flesta julklapparna i frankrike i år och jag hoppas att det är uppskattat.

Andra bloggar om: , , , ,

onsdag 19 september 2007

Lunchpromenad

Idag tog jag tag i att följa med några tjejer på jobbet på lunchpromenad. Jag verkar ha ganska bra kondis för jag tyckte vi gick ganska sakta men flera av de andra blev anfådda.
MEN det betyder ju inte att jag kan strunta i träningen. Jag behöver verkligen komma igång med nåt men jag har ju hela tiden fullt upp och klockan elva på kvällen är ju ingen bra tid att sätta igång med nåt.

Andra bloggar om: , ,

Skapar ordning i kaos

Kvällen igår tillbringade jag med att plocka ur flyttlådor. Det står flyttlådor högt och lågt och jag började med böckerna. Ställer dem i bokstavsordning (inte färgordning som tidigare) och försöker rensa bort så mycket det bara går. Lyckades rensa bort böcker motsvarande tre flyttlådor igår. I kväll fortsätter jobbet.

Det roliga med det hela är att jag verkligen får se vilka böcker vi har. Jag hittar massor jag vill läsa så det är i läshörnan jag kommer att befinna mig när vi väl fått i ordning.

Andra bloggar om: , ,

måndag 17 september 2007

Rutiner, inspiration och flyt

Jag önskar jag fick tummen ur att göra mer av allt jag drömmer om men ibland känns det som om allt bara flyter förbi. Just nu håller vi ju på att flytta och nu blir det några dagar med totalt kaos men samtidigt kommer vi förhoppningsvis få hyfsad ordning innan helgen.

Jag ser framför mig att jag kan få rutiner på städning o jobb så att jag kan hinna alla extraprojekt jag drömmer om och att jag nångång kan sätta igång med träning, målning, skrivande osv.

vill bara se det i skrift för att inse att det bara är att sätta igång!

Fantastiskt boende


Vi bodde i det vackra Hotel Valdemars i Riga. Vårt rum bestod av två rum så vi hade utrymme att träffas innan vi gick ut och åt på kvällarna. Vi var åtta personer så det kändes bra att slippa trängas i sängarna när vi skulle "förfesta".

onsdag 12 september 2007

Ett nordligt Paris

I morgon bär det av till Riga med min älskling. Det ska bli härligt att njuta av varandras sällskap i fyra dagar (vi gör ju det annars också) Men nu blir det annorlunda eftersom det blir promenader, museibesök, god mat, vin, shopping osv.
Har inte hört så mycket om hur Riga är som långhelgs-stad så det ska bli spännande att upptäcka.

Eld & Passion

Hittade just en sida där bröllopets tema varit Eld och Passion och färgerna svart, rött och guld. Det låter fint tycker jag...

Vad vet jag?

Zozzy efterlyser upplysningar om allt men vad vet jag?
  • Jo jag vet att vi gifter oss på det finaste datumet i februari OM vi kan boka kyrkan vi snart bestämmer oss för.
  • Jag har tänkt rita min klänning själv och sy upp den i Thailand när vi är där över nyår.
  • Jag har tänkt ha nåt slags bröllopsmingel med vänner direkt efter vigseln med champagne o snittar tex. och sedan middag med ALLA våra barn med resp.
  • Jag har tänkt ha nåt slags tema med färger osv... Troligtvis blir temat Passion o färgen röd. Men det har jag inte bestämt på långa vägar...
Det viktigaste är trots allt att vi blir gifta =)

Andra bloggar om: , , , , , , , ,

tisdag 11 september 2007

Kyrka för bröllopet - blev bukett


Letar lite efter kyrka för vårt bröllop. Jag var på google för att hitta bild på kyrkan jag kan tänka mig men hittade en bukettbild istället.
Tror att det kanske blir en bukett med röda blommor. Har inte bestämt än vilken sort men den här tycker jag var fin.

måndag 10 september 2007

Att välja sitt liv

Every thought I think
is creating my future

The universe totally supports every thought I choose to think and believe.

I have unlimited choices about what I think.

I Choose
balance, harmony and peace, and I express it in my life.

fredag 7 september 2007

Affirmera mera

My thoughts help me create
the perfect working environment

Andra bloggar om: , , ,

Ingen oro

Nåja.. jag behöver nog inte oroa mig än för att jag ska gå ner för mycket. Även om jag kanske inte ska väga mig varje dag så gör jag det och efter några dagar med minskning var det några hekto upp idag. Men men... som sagt. Jag ska inte väga mig varje dag.

Andra bloggar om: , ,

onsdag 5 september 2007

Stoppa viktnedgång

Om jag duktigt äter min LCHF-kost och sen når målvikten. Hur stoppar jag viktnedgången?
Börjar fundera på det nu eftersom jag antagligen om några veckor är nere i den vikten jag vill. Är det så att jag ska börja föra in lite kolhydrater igen eller hur gör man??
Hoppas någon klok människa hittar hit och kan svara mig.

Andra bloggar om: , , , ,

Idag...

All is well
in my world

Everything is working out for my highest good. Out of this situation only good will come. I am safe!


tisdag 4 september 2007

Sjunger för dig!

Du är allt jag nånsin önskat
Du är allt jag nånsin drömt
Du är den som får mig minnas
Alla drömmar jag har glömt
Och du är den som får mig hoppas
Du är den som får mig le
All min kärlek får du bära
Hela livet vill jag ge

För du är där när ingen ser mig
Du är där när stormen yr
Du är där när natten skrämmer
Och du är där när dagen gryr
Jag vill alltid ha dig nära
När som åren läggs till år
Och vad livet vill oss lära
Är att framtiden är vår

Lalala…

När som klockorna har stannat
Och tiden tycks stå still
Och man inte vågar säga
Det man längst i hjärtat vill
Då ska vi ta varandras händer
Då ska vi minnas denna dag
Och förstå vad som än händer
Är det alltid du och jag

För du är allt jag nånsin önskat
Du är allt jag nånsin drömt
Du är den som får mig minnas
Alla drömmar jag har glömt
Och du är den som får mig hoppas
Du är den som får mig le
All min kärlek får du bära
All min längtan vill jag ge

Ja, all min kärlek får du bära
Hela livet vill jag ge

Den här låten kanske vore nåt att ha på bröllopet...
Hörde den just på radion med Shirley Clamp och Sonya Aldén.

Dagens affirmation

I See Clearly

I willingly forgive. I breathe love into my vision, and I see with compassion and understanding. My clear insight is reflected in my outer sight.

Affirmationer

Affirmationer är ett superbra sätt att ge sig själv kraft.
Här har jag några länkar som jag senare ska lägga i länklistan:
Andra bloggar om: , ,

Dagens mat

Frukost:
2 kokta ägg, 4 sillbitar, lite tångkaviar, ½ dl keso med chili, 1 dl naturell yoghurt med 2 msk linfrö, kaffe

Mellanmål: 1 äpple, kaffe

Lunch: 1 portion Räksallad inkl. 1 kokt ägg

Mellanmål2:

Middag:

Andra bloggar om: , ,

Kom igång med motionen

Har inte kommit igång med nån träning efter sommaren. Behöver komma igång NU, inte om en vecka el en månad utan nu. Ikväll är det alltså dags att köra ett pass callanetics hemma.

Andra bloggar om: , , ,

måndag 3 september 2007

Borrning o vila

Vila borde man göra oftare. Jag tar mig sällan tid att vila eftersom det hela tiden finns saker att göra. Men idag fick jag "order" om att lägga mig o läsa efter maten.
Först borrade vi för uppsättning av rullgardin/gardin i T:s rum (yngsta dottern) och i vårt sovrum för en tavellist i ek som vi ska ha ljuslyktor på. Nu är de uppsatta och jag ligger i sängen med tidningar, feng shui-böcker o datorn i knät. Ska hämta min skrivbok också o skriva lite så blir nog allt bra.

Fick ett Tack för ansökan med mailen idag. Hoppas verkligen jag åtminstone får komma på intervju. Jag måste byta jobb men det finns inga att söka precis. Får nog ta tag i att spontanansöka på några ställen jag kan tänka mig att jobba på.

Andra bloggar om: , , , ,

Low Carb Hamburgare

Påhittig är bra att vara när man äter LCHF. Igår var jag o dottern o shoppade lite o hon ville äta mcDonalds. Jag funderade på hur jag skulle göra men insåg snabbt att jag kunde köpa en bacon/cheeseburgare och bara ta bort brödet. Det var jättegott o jag klarade mig lätt tills middagen på kvällen.

Andra bloggar om: ,

Viktnedgång

Njuter av att LCHF funkar. Den här veckan var det bara 4 hg ner men det är bättre än inget. Samtidigt tycker jag det är bra att viktnedgången stabiliserar sig och inte går för fort för jag vill inte gå ner för mycket.
Några gånger tidigare i mitt liv har nedgången inte gått att stoppa o dit vill jag inte komma nu. Då vägde jag 10-12 kilo mindre än nu o det var väl på gränsen till anorektiskt...

Men nu vill jag ner ca två kilo till sen är det superbra =)

Andra bloggar om: , , ,

Facebook

Har fått ett antal inbjudningar från kompisar att gå med i Facebook MEN jag avstår. Har ingen lust att lägga mer tid på att sitta vid datorn. Jag vet att jag i så fall skulle surfa runt, leta och hitta en massa kompisar. Kolla vilka de är kompisar med osv i alla oändlighet. Sen skulle kväll efter kväll gå åt till ingenting.


Andra bloggar om: , , ,

Underbara liv

Har haft en underbar helg. Har fixat en syhörna i min klädkammare. Kanske kommer jag att börja sy snart igen. Känner att inspirationen börjar komma.

Tidigare var klädkammaren ingen kammare för kläder utan mer ett förvaringsställe för allsköns bröte. Nu är det plats för sybehör, symaskiner, provdocka o annat som behövs för att kunna skapa.

Snart...

Andra bloggar om: , ,