måndag 31 mars 2008

Pure Silk

Jag har några härvor silke hemma. Inte garnet Pure Silk dock men det spelar ju ingen roll. Jag har en härva ljusblått och några härvor rostrosa i olika nyanser. Funderar på om det ska kunna bli en resestickning snart. Hittade en vacker, enkel sjal hos Strikk så något liknande kanske jag kan göra.

söndag 30 mars 2008

Kofta till mig själv

Efter att koftan blev klar är det dags för mig själv att få en, kanske flera koftor/tröjor. Jag har tänkt använda min stickmaskin till vissa delar av tröjorna för att kunna få fram färdiga alster lite snabbare men när jag jobbar med stickmaskinen är det bara slätstickade delar som stickas på den och kanter och tex spetsstickade delar stickas för hand.
Det jag satt igång med först är min Sadie-kofta som jag startade i oktober men som bara fick bakstycke. Jag har snart stickat muddarna till framstycket och i kväll ska jag sticka muddarna till ärmarna. I morgon kväll tar jag fram stickmaskinen och stickar delarna för att kunna montera dem för att ta upp maskorna till kragen och ha den som resestickning när jag åker på kurs på onsdag eftermiddag. Dels har jag tågresan till Nyköping och sedan några dagar på kurs då jag tror att jag ska kunna få en del sticktid.
Sedan är det förstås tåg hem också. Jag får nog ta med mig Quill Lace-sockarna också om utifall att jag blir klar med koftan.
Garnet jag stickar Sadie-koftan av är Elsebeth Lavolds Silk Wool i rostrött 006. Underbar kvalitet att sticka med.

Äntligen klart

Idag var det födelsedagsfirande för mina två äldsta döttrar. S fyller 21 idag och J fyller 23 i morgon. S fick sin kofta och det var på håret att den blev klar. Sydde ihop det sista i bilen till Linköping och knapparna sydde jag i efter att hon fått den. Men nu har jag lämnat den till henne och hon verkade nöjd.
J får sin om ett tag. Hennes ska också bli i Kid Alpaca Mohair från Garnstudio. Men den blir i två nyanser av grått, en mellangrå och en ljusgrå. Men först ska jag sticka något
till mig själv.












Garn:
Garnstudios KID Alpaca Mohair
Stickor: Rundsticka 4,5
Mönster: Eget (men inspirerades från början av Mrs Darcy Cardigan)

torsdag 27 mars 2008

Marssockorna helt klara

Nu har jag fäst de sista trådarna och jag är förvånad men tristessen jag kände när jag stickade dem är borta.
Jag är faktiskt nöjd med hur de ser ut även om jag inte gillar hälen eftersom det var svårt att få det snyggt mot foten. Men men... nu har jag lärt mig det här mönstret.
Garnet är Bambo/ silk/ supermerino från Violet Green

Förlorad funktion

Jag blir förvånad och förskräckt när jag upptäcker att min inbyggda stavningsfunktion inte fungerar som den ska. Jag har haft en örnblick utan dess like men idag (och några gånger tidigare) har jag upptäckt att jag inte ser stavfel och liknande på samma sätt som tidigare. Det gör mig förskräckt. Vad händer??

Är det bara helt normalt eller har min hjärna börjat sudda ut saker... *jag bara undrar*

onsdag 26 mars 2008

H - som i harmoni

Harmoni är ett ledord för mig. Under flera år har jag letat efter lugnet och att få harmoni i mitt liv. Nu sedan jag träffade min älskade man har jag äntligen fått harmoni. Ett bevis på det är att jag har börjat sticka igen. Jag har stickat ofantligt mycket ända sedan jag var liten men sedan jag skilde mig runt år 2000 slutade jag med nästan alla kreativa saker jag höll på med innan. Det enda jag fortsatte med var att skriva.

Men nu har jag som sagt harmoni i mitt liv och det är så skönt och jag njuter varenda dag av att livet kan vara så härligt!

G - som i Gredelin & Garn förstås

Gredelin, lila, lavendel är färger som jag alltid gillat. På resan i Frankrike såg jag en del vackra gredelina växter som jag tog kort på. De får representera bokstaven G.










Visst är det fantastiskt!!




Garn är ju också en passion som börjar på G. Idag fick jag en ny samling garn som faktiskt också hör till Gredelin/Lila. Det är några hekto Drops Silke-Tweed som jag ska sticka något vackert i förstås...

Resan till Provence

Några bilder måste ni ju få se på hur det såg ut i Provence. Vi var ju och tittade på några lägenheter också och här får ni se två dörrar till de som är lite intressanta fortfarande. Det är ju egentligen hus förstås...

Huset med grön dörr och gröna luckor är nog det som är mest intressant. Det har en jättefin innergård som vi kan sitta o njuta på och odla en massa fina växter på. *längtar*

Hjälp vid blockning

Nu ligger fram och bakstycken till koftan och blockas. Jag fick hjälp av Stina, min ena katt, när jag hade lagt ut det. Men jag tror att det blir bättre med en fuktig handduk.

Hon älskar att snurra runt på stickningar. Antagligen är det ullen hon tycker är skön eller luktar gott.

Ny mugg till jobbkaffet

För ett tag sedan hittade jag en blogg, Pärlbesatt, där bloggaren hade gjort några fina muggar och efter lite prat o mailande fram och tillbaka blev det så att en röd mugg hamnade hemma hos mig. Eller rättare sagt på jobbet. Äntligen har jag en fin mugg, den finaste av alla!

Modifierad myskofta

Här kommer några detaljbilder på dotterns blivande kofta. Trodde att det skulle bli en Mrs Darcy-kofta men det visade sig att det blev det inte alls. Med mönsterpappret som underlag ser jag skisser, uträkningar, mått och koftan blev en annan, en egen variant. Det enda som stämmer är den vridna resåren på ärmarnas nederkant och den rätstickade framkanten.
~Voila

tisdag 25 mars 2008

Sockar eller inte...

Är klar med marssockarna nu och ska lägga upp ett foto snart. Började med sockklubbens extramönster för att sticka på flyget till Frankrike men glömde dem hemma och igår när jag stickade på dem när vi tittade på film upptäckte jag att jag stickat fel och repade upp alltihop. Nu vet jag inte om jag ska börja på dem igen eller helt enkelt strunta i det. Aprilsockan vet jag inte heller om jag ska göra... Känner mig just nu lite mätt på sockar eller i alla fall de som är i sockklubben. Jag har flera mönster på mycket snyggare sockar. Tex. Back to basic från Knitty eller Rainbow socks från början publicerat på Magknits men nu någon annanstans.
Jag funderar vidare...

Stickningar på gång

På söndag fyller näst äldsta dottern 21 år och hon ska få en kofta stickad i Kid Alpaca Mohair i grafitgrått. Garnet har jag köpt på Tradera. Hon har själv fått tala om hur hon vill ha den och jag fixar. Ska fota den snart.

Garnet är jättehärligt att sticka i och det är bra eftersom jag ska sticka en v-ringad tröja till storasyster som fyller 23 på måndag nästa vecka men hon får ett presentkort på tröjan istället. Det är svårt att hinna sticka en tröja till innan helgen.

En vinnare

Ärligt talat är jag förvånad eftersom jag aldrig brukar vinna. Men den här gången vann jag andra pris i StickaMeras påsktävling ett nystan Rowan Spray från Britt Anderssons butik. Det ska bli spännande att se hur garnet är. Tjockt är det ju så det får väl bli en mössa, scarf eller kanske en liten bag.

måndag 24 mars 2008

Boknördigast - men det kunde jag ju anat

Strulade till det med koden så nu sitter jag här och har ingen fin bild att visa... Men 85% boknörd var jag och det hade jag ju kunnat lista ut.
Nu ska 13-åriga dottern testa sig, hur nördig hon är... Får se om vi lämnar resultatet och jag får min belöning om jag lyckats få henne till boknörd.
Gör testet du också!

Hemma igen från våren

Vi har haft några fantastiska dagar i södra Frankrike. Det var vår på riktigt. Fruktträden blommade, träden hade börjat slå ut sina gröna blad och jag hittade till och med en syrén som nästan var utslagen. Det var fantastiskt men lite jobbigt att komma hem till snö och kyla. Men, men... det är som det är.

Jag testade att ta mina vanliga metallrundstickor på flyget från Marseille och det gick bra. Jag behövde inte ens visa dem. Däremot tjöt mina stövlar så dem fick jag plocka av mig.

Nu är det vanligt liv ett tag och sedan nästa vecka ska jag på kurs några dagar i Nyköping. Det ska bli kul. Det är en kurs där jag förhoppningsvis ska utveckla mitt skrivande så företaget jag jobbar på får bättre, mer säljande broschyrer o brev. Jag får dessutom lära känna nya människor och får skriva "på arbetstid". Fantastiskt bra.

onsdag 19 mars 2008

Tidig vår

Utanför fönstret är det kallt och snöigt men ikväll åker jag och älsklingen till Aix en Provence. Vi ska njuta av den tidigare våren som södra frankrike borde fått nu. Vi ska sitta på caféer och mysa och faktiskt även träffa några mäklare för att berätta vad vi är intresserade av för objekt. Kanske har de även något vi kan titta på.

Men viktigast är att njuta av miljön och av varann. Det blir nästan som en andra smekmånad. Vi har ju inte fått ihop till en "månad" än.
[Bilden är lånad hos Andy Skaff]

brun-blått

Har ett tag varit sugen på att göra något brunt med blått till. Har inte garnet men det är väl lätt att fixa när jag bara kommer på vad jag vill göra.

Tittade lite på Strikks hemsida och hittade den här tröjan som ser fin ut.
Men jag måste göra en längre tröja, annars skulle det se kul ut *hihi*

Favorit i repris

Efter att ha köpt en del sticktidningar har jag kommit fram till att min favorit just nu är Rebecca. Älsklingen köpte en till mig i Tyskland i höstas och nu har jag beställt den senaste och några extranummer som kom med posten och jag hittar massor med fina modeller och inspiration till ännu fler.

Det som slår mig är att man hittar mönster som liknar varandra när man tittar på amerikanska tidningar, Knitty och även i svenska stickböcker. Alla inspireras av alla. Men som sagt. Rebecca är min favorit med en del unika modeller.

[Från special Magazine No.2 - Super Kid Mohair]

tisdag 18 mars 2008

15 år gammal underbar garnsamling

Min stora garnsamling när det gäller Regnbågengarn visas härmed upp i några samlade bilder.
Mannen fick stora ögon när jag la upp allt på sängen igår och jag försvarade mig med att jag köpt det som återförsäljare så det var INTE lika dyrt som om jag köpt det på vanligt vis och dessutom var det 1992 nån gång.
Det är härligt att få rada upp alla de fantastiska färgerna och drömma om allt man kan sticka med det. Förhoppningsvis kommer jag att få en stor hög med barnbarn en gång i tiden och då ska jag sticka massor med drömplagg till dessa små godingar. Till mig själv kan det dessutom bli både tröjor, linnen och sockar.
Det kommer ändå aldrig ta slut!!


Stickskador

Ramlade in hos "Just call me Ruby" och hittade ett inlägg om olika skador vi stickare kan få och saker vi kan göra för att undvika det. Läs det och ta till dig det du behöver.

[RSI develops over time and its symptoms often come on gradually. Once you become aware of the symptoms there is another catch. Diagnosing RSI is difficult.
Therefore we needs defensive tactics whether already a sufferer or just a concerned knitter. (Ruby)]

Bland det viktigaste är väl det här:
TAKE FREQUENT BREAKS. PUT DOWN YOUR NEEDLES AND FLEX YOUR HANDS, FINGERS, WRISTS, SHOULDERS.


AVOID MARATHON KNITTING SESSIONS.

WARM UP! STRETCH YOUR HANDS BEFORE YOU KNIT.

Spetssockar

Sockklubbens påskextra är ju Quill Lace Socks från Knitty och jag började på dem igår i ett ljusgult Regnbågen-garn. Det är lite trögt att sticka sockarna med bomullsgarn märker jag men det kommer säkert bli fint när det är klart. OM det blir det. Känner mig lite tveksam trots att jag var eld och lågor innan jag kom hem igår.

måndag 17 mars 2008

Dagens tanke

Loving others is easy
when I
Love and accept myself

My heart is open.
I allow my love to flow freely.
I love myself.
I live others and others love me.

F som i Flygstickning

Dags för bokstaven F i ABC-Leken:

Det är ett spännande moment när man ska flyga med stickor. Kommer jag att få med mig mina stickor eller måste jag dra ur dem ur stickningen?

Jag har bara flugit med bambustickor men jag skulle vilja testa med mina Denise också men vågar inte riktigt. Därför har det än så länge bara blivit sockstickning på flyget.

Jag har flugit med stickor från Landvetter i Göteborg, Amsterdam, Bangkok, Phuket, München, Neapel och på onsdag ska jag flyga med Ryanair från Göteborg City Airport (Säve) och sedan från Marseille på hemvägen.
Jag är lite pirrig för att flyga med Ryanair och undrar om de låter mig flyga med stickorna men det ska nog gå bra. Jag har ett vadderat kuvert i handbagaget där jag tänker stoppa mina stickor om jag inte får ta med dem. Frankerat och klart för personalen att posta hem till mig.

Är det någon annan som har erfarenhet av att flyga med stickning? Det vore jättekul att få kommentarer om hur det gått för er och vilka eventuella flygplatser som är hårda.

Längtar hem till garnsamlingen - Påskextra

Längtar hem för att starta en ny sockstickning. Sockklubben har gett oss en liten påskpresent, Ett extra mönster på en socka att sticka i påsk. Jag som ska ut och resa och vill sticka på flyget blev jätteglad för nu behöver jag inte fundera över vad jag ska ha för flygstickning.
Det blir alltså Quill socks från Knitty.
Jag ska leta i min Regnbågen-samling och antingen blir det ett gul-vitt garn eller ett gul-orange eller varför inte ett påskgrönt. Kanske kan jag göra kant, häl och tå i grönt o det andra i gult. Nåja. Gult, gult eller grönt blir det i alla fall.

söndag 16 mars 2008

Elegant scarf

Jag känner mig väldigt fin i min Branching out som var otroligt snabbstickad. Nu hade jag ju bara två nystan så den blev kort men med vackra glasknappar från 40-talet som jag letade fram på vinden blev den jättefin och jag har något som piffar upp min gråa trenchcoat.
Jag kommer känna mig väldigt fin när vi åker till Aix en Provence på onsdag. Självklart tar jag min kappa och min scarf då.

Första marssockan klar

I bilen till Linköping igår blev jag klar med första marssockan och nu är den sista påbörjad. På nåt konstigt sätt flyter det på bättre nu men det är väl för att jag kan mönsterrapporten.
Det är ingen favoritsocka men jag ska ändå göra klart den såklart.

Nya projekt

Igår var jag o yngsta dottern hos äldsta dottern i Linköping och hälsade på en stund. Vi gick på stan och jag hittade en vårkappa /Trenchcoat i grått som jag gillade. När jag kom hem kände jag att jag behövde något färgglatt att pigga upp den med så jag letade fram lite garn i gömmorna och satte igång att sticka en Branching out. Den blir inte lång men jag gör som Erika/Dödergök och sätter knappar så fungerar det nog. Nu är jag supersugen att sticka något mer rött så jag har tagit fram mitt mörkröda Socrates från Violet Green och vem vet, innan söndagen är slut kanske jag har satt igång den också.

fredag 14 mars 2008

Handla i närheten

Hittade en intressant sida idag. Det är en sida som handlar om att man ska handla i närområdet och man kan även mata in svenska städer för att se hur stort 100-mile-området är just för dig.
Kanske ett sätt att bli mer medveten om närproducerad mat och att alltid tänka på det när vi går i affären.
Läs mer här

Andra bloggar om: , , ,

Uppfyll dina drömmar på 1001 dagar

Snubblade över en grej jag inte hört talas om tidigare. "Gör 101 saker på 1001 dagar".
Efter lite efterforskning har jag förstått att det handlar om att skriva en lista med saker inom olika områden som du vill genomföra de kommande 1001 dagarna.

Jag tycker det verkar kul och ska nog börja skriva på min lista.
I början av 1998 skrev jag och en kompis varsin 100-lista efter att vi hittat det på en sajt i USA och jag fick lite samma känsla nu när jag hittade det här. Jag gör ju ändå en massa saker hela tiden och att se till att sakerna blir genomförda är ju jättebra.
Om ni kommer ihåg skrev jag ett inlägg om Drömmar häromdagen och vikten av att skriva en drömlista?

Nu ska jag göra en multilång drömlista med allt från att sticka klart mina Tropicanasockor till att flytta till Frankrike. Allt detta ska ske inom 1001 dagar.
Läs mer här!

torsdag 13 mars 2008

Min Tree Jacket

Nu har jag plockat fram min gröna skönhet igen. Den är väldigt tjock så om jag ska kunna använda den det här året är det bästa att jag stickar klart den OM nu garnet räcker förstås. Jag ska repa upp den långa ärmen och sticka om den för att få mer garn över... Så här ser den i alla fall ut.

Äntligen klar o ivägskickad

Det känns så bra att jag på en vecka stickade och monterade barnbarnets pippitröja. Hon är förstås inte mitt "äkta" barnbarn men mannens och jag är ju gift med hennes farfar o alltså är hon mitt barnbarn.
Tröjan blev jättebra, nu vet jag ju inte exakt om den kommer att passa men jag tror det och HOPPAS framför allt. Men jag är i alla fall nöjd.

Nu känns det så härligt att få sticka på något annat. Ska nog försöka få klart min Tree Jacket även om jag är tveksam till om garnet räcker. Ska sticka om ena ärmen så den suger lite mindre garn.

Gratis inspiration

Knitty har ju som ni kanske sett kommit med sina vårmodeller. Jag fastnade speciellt för Laminaria - en sjal i en underbar grön färg. Nu är det bara det att jag inte vet om jag kommer att använda en sjal. Det måste vara supertunt garn i så fall så att jag kan linda den runt halsen för att ha den runt axlarna vet jag inte om jag skulle gilla.
Men visst är den läcker??

Dagens presentation

I min gamla blogg hade jag ibland presentationer och tester som berättade om mig. Här kommer en variant av en sådan:

DAGENS:
kläder
: Jeans, rosa t-tröja, ljusgrå v-ringad tröja över, svarta stövlar
frisyr: Rufsigt som vanligt
låt: Just nu: It takas a fool to remain sane med The Ark
tv:
vill ha: Mer tid för stickning
sjuka: Att vårt giftermål inte blivit riktigt registrerat
tråkigaste: Att jag har för många högprioriterade projekt på gång samtidigt
roligaste: Att jag är klar med Ingrids pippitröja.

SENASTE PERSON SOM:
sov i din säng: Jag och min älskade!
såg dig gråta: …minns inte ens när jag grät
fick dig att gråta: *vet inte*
fick dig att börja skratta: Min älskling
du gick på bio med: …alldeles för länge sedan så jag minns inte.
du gick på stan med: mig själv
skickade ett e-mail till dig: Pernilla
skickade ett sms till dig: Dressman – med ett erbjudande =D
skickade ett msn-medd. till dig: En av mina stora döttrar


HAR DU NÅGONSIN:
sagt "Jag Älskar Dig" till en pojkvän och menat det: Ja, självklart.
bråkat med ditt husdjur: Nja... lite smått irriterad har jag nog blivit nån gång.
drömt något helt galet och så har det hänt dig nästa dag: Nej, kommer sällan ihåg drömmar överhuvudtaget.

HAR DU NÅGONSIN VARIT I:
Norge: Ja, men det var länge sedan.
Danmark: Också längesedan
Finland: Ja, i jobbet...
Island: Nej, men dit vill jag åka någon gång.
USA: Nope
Tyskland: Ja, men bara på Münchens flygplats
Frankrike: Ja flera gånger och vi åker dit över påsk också.
Spanien: Ja, för väldigt längesedan
Italien: Ja, dit gick min bröllopsresa i mitten av februari
Kroatien: Nej
Grekland : Vore trevligt
Österrike: Nej
Schweiz : Ja, i somras var jag o S och hälsade på några kompisar till honom.
Thailand: Ja och det var helt fantastiskt
Kanada: Nä
Brasilien: Verkar kul men nej
Holland: Amsterdams flygplats i ett antal timmar i vintras

EXTRA STUFF:
Vad är du mest rädd för:
Att det ska hända mina barn något.
Var vill du gifta dig: Jag har nyligen gift mig i en liten kyrka från 1600-talet
Vem hatar du verkligen: Hatar inte
Varit kär: Väldigt många gånger
Kör du bil: Jo, det händer

Har du ett jobb: Ja, nu jobbar jag som informatör

Gillar du att ha folk omkring dig: Jo, men jag tycker också om att vara med mig själv
Är du ett hälsofreak: Nä det kan man inte kalla mig. Men jag äter nog ganska hälsosamt.
Är du ensam nu: Ja, jag sitter på jobbet.
Låtar som fastnar i ditt huvud ofta: Ingen speciell just nu.

FAVORIT:
Rum i huset: Hela mitt hem
Typ av musik: Lyssnar på massa olika.
Parfym: Gillar några från Hugo Boss
Månad: Februari för att det är vår kärleksmånad annars Juli för att det är (förhoppningsvis) sommar då
Mat: Ugnstekt lax m pesto och couscous
Dricka: Vatten.
Godis: Mörk choklad
Tidning: ingen speciell
Film: A lot like love
Skådis: Ashton Kutcher i just den filmen
Djur: Katt.

DE SENASTE 24 TIMMARNA, HAR DU:
Gråtit:
Nej.
Köpt någonting: Lite mat
Varit sjuk: Nej.
Sjungit: Nej…
Sagt "Jag Älskar Dig": Ja, flera gånger
Velat säga till någon eller några att du älskar dem: Ja och då gör jag det.
Träffat någon ny: Nej.
Saknat någon: Ja
Kramat någon: Ja, både barn och man.
Kysst någon: Ja massor med gånger =)
Ätit: Stekt fisk, creme fraiche, ugnsbakad lök o paprika till middag och ägg & bacon till frukost.

Summer Tee

Kollade Drops Designs senast inlagda mönster och hittade en tröja som jag skulle kunna tänka mig att sticka till sommaren. Men jag skulle inte ha mönstret i brösthöjd utan bara det nertill och dessutom skulle jag nog göra den lite längre och utsvängd. *funderar vidare*

Monteringens fasor

Vad lätt det är att glömma att monteringen av en tröja tar väldigt mycket tid. Självklart hann jag inte klart igår kväll men jag sydde ihop det sista i bilen till jobbet i morse.
Tur att hon inte fyller år förrän i morgon så hon får sitt paket när hon kommer hem från dagis.
Här är en detaljbild så länge, för att ni ska få se färger o nyanser. Jag tog en bild på den nästan färdiga tröjan i morse men den får jag föra över ikväll.

onsdag 12 mars 2008

Tjolahopp

Är i slutklämmen på Pippitröjan. Barnbarnet fyller på fredag så det är i sista momangen. Behöver skicka den med posten ikväll för att hon ska kunna få den på fredag morgon. Så ikväll när jag kommer hem ska jag sy ihop det sista och virka kanten runt halsen och sätta fast snodden jag stickat idag.
Jag ska ta en bild innan jag skickar iväg den så ni får se. Den blir jättesöt i rosa nyanser.

Färga med Kool-Aid

Nu har jag beställt Kool-Aid färger för att färga garn hos KoolaidUK. Jag har sett i en del bloggar att det blir jättefina färger och det vore kul att se om jag kunde åstadkomma något liknande. Jag hittade en färgkarta och de flesta färgerna som jag tyckte verkade fina fanns att köpa. Jag gillar mest grape-färgerna och lemon-lime på grått garn.

Ska bli jättespännande och se hur det blir OM jag nu tar tag i att göra det. Måste upp på vinden och leta garn. Tror faktiskt att jag har grått 2-trådigt ullgarn, men jag är inte säker efter min utrensning för ett par tre år sedan när jag inte stickade *suck*

tisdag 11 mars 2008

Stickinspiration

Hos Rebecca finns en hel del inspirerande stickmodeller. Jag inspireras friskt av min tidning som min älskade köpte till mig i höstas och ibland är jag inne på hemsidan för att få mer inspiration och vem vet. Rätt som det är kanske jag beställer en tidning eller två.

söndag 9 mars 2008

...och så till sist - E

E... eehh... Vad ska jag hitta på? Mitt förnamn börjar på E, alltså är det en bokstav som betyder mycket för mig och jag skriver den ofta och mycket. E handlar alltså om mig:

E = Eldig
E = Erfaren
E = Erotisk
E = Effektiv

Nåja, det blev väl så där men lite stämmer det nog allt =)

Ändrade planer

Självklart blir det ett inlägg per bokstav. Det blir ju alldeles för långt o konstigt annars.

D som i drömmar. Först tänkte jag skriva om design men vad ska jag skriva om då? Jag kom inte på något så nu blir det om drömmar istället. Jag tycker det är viktigt att ha drömmar om hur man vill att livet ska bli. Jag har läst Mia Törnbloms böcker och hon tycker att man ska skriva en drömslista som man sedan tex var sjätte månad uppdaterar och oftast är det så att någon dröm
gått i uppfyllelse. De stora drömmarna kanske kräver lite mer planering och små etappmål för att de ska bli verkliga. Men om man inte skriver ner sina drömmar är det svårare att få dem att slå in.
För några år sedan skrev jag ner min dröm om att jag skulle kunna åka iväg till Provence och skriva. Jag skrev att "inom ett år ska jag åka till Provence och skriva". Det dröjde några veckor och sedan fick jag en inbjudan om att åka på skrivarkurs i just Provence. Självklart tog jag chansen och mina drömmar och förväntningar slog in mångdubbelt. Det var en helt fantastisk upplevelse och efter det har jag dessutom varit i Provence både på sommarsemester och över första advent och vid påsk åker jag och min älskling dit igen. Dessutom som extra grädde på moset har vi planer på att flytta dit inom några år. Det kan man kalla att drömmar slår in.

C som i Capri, D som i ... och E som i...

Visst är det slarvigt att skriva ett inlägg som ska behandla flera bokstäver men för att jag ska komma i fatt måste jag göra så här. Jag tror inte att det står i några regler att man inte får göra så här.

Capri
var både fantastiskt att besöka och samtidigt en besvikelse. Besvikelse för att nästan alla caféer och affärer var stängda. Februari är väl den ultimata lågsäsongs-månaden. Men samtidigt var det otroligt vackert. Att få besöka Axel Munthes Villa San Michele gjorde mig lycklig. Jag har i flera år drömt om att få komma dit. Ett tag tänkte jag att jag skulle söka stipendie för att få vara där och skriva eller måla men det har inte blivit av.


En annan sak som var överväldigande på Capri var citronträden och apelsinträden som var fulla med frukter. Fantastiskt!! Utsikten var också ljuvlig.

Återhämtad efter överdos

Jag har sedan ett tag innan jul köpt massor med garn. Det mesta från Tradera men även från andra ställen. Men mitt behov att att leta garn på Tradera började bli en plåga eftersom jag varje dag kände att jag "behövde" kolla om det fanns nåt fint och det gjorde det såklart. Samtidigt ville jag lugna ner mig och sticka av allt det fina jag redan köpt.

Droppen blev när jag ropade in 1.8 kg Kid mohair i fyra färger och 2.4 kg Muskat i fem olika färger. I och för sig i jättefina och projekt finns för alltihop men ändå. Plötsligt kände jag att nu får jag faktiskt skärpa till mig och det har jag gjort. Det gick lätt, mycket lättare än jag trodde och nu går jag inte ens in på Tradera längre.

Därav överdosen som inte var så farlig som den lät men den var nog så illa ändå.
[Bilden visar en del av allt fint jag köpt]

Diorkragen

Självklart måste den få ett eget inlägg. Hittade den hos AnnaKika. Egentligen på Ravelry men hon skriver även om den i sin blogg. Katarina har också stickat den och den är både snygg att se på och skön att bära.
Jag stickade min i ett garn som jag köpte i Neapel. Ville snabbt sticka av det eftersom jag egentligen bestämt att det fick vara nog med garninköp. Jag ska skriva ett annat inlägg om hur jag fick min överdos och hur jag genomgått avvänjning
.