onsdag 28 maj 2008

Min fina present

Vill bara visa mitt fina fina halsband som jag redan fått på posten från Designer Helena Berggren. Det är min morsdagspresent till mig själv *glad*

Virkandet fortsätter

Just nu regerar virkandet i mitt liv och dessutom har jag plötsligt som förstaval börjat använda garn jag har i min garnsamling.
Mattan som jag skrivit om tidigare, hade jag plötsligt garn till när jag genom TuuliS fick idén att virka med dubbelt garn. Så nu använder jag mitt linfärgade bomullsgarn 8/4 från Järbo (som jag även använde till min Juno Regina) tillsammans med en tråd oblekt mattvarp som så lägligt fanns i mina samlingar.
Nu vill jag virka på den och när jag gjort klart mitt kvällsjobb som jag har denna veckan ska jag snart bli klar ska ni få se.
OM mattan blir bra ska jag ha den på vår lilla toalett.

[Jag fortsätter såklart med rutorna till babyfilten. 2 till är klara]

En burk med godis

Så kanske det skulle uppfattas om jag ställde en burk med kondomer i badrumsskåpet. Jag läste just en krönika av Katerina Janouch där hon skriver om att det är försent att börja prata om sex med sina tonåringar när de börjat få former eller skäggstubb.
Jag håller med! Att prata med sina barn på deras nivå är något jag gjort hela tiden och nu när de är tonåringar och äldre än så är det inget hyschhysch utan helt naturligt.

Funderar faktiskt på att skaffa en glasburk, likadan som jag har tamponger i och köpa kondomer i lösvikt för sakens skull.

Motiveringen lyfter...

...mig!! Har gått och tänkt på vad Sussilull skrev och jag är väldigt glad för den.

Medea – Skriver mycket informativt och proffsigt och får med mycket i korta inlägg.

Sägas bör väl att det dessutom är mitt jobb att skriva... Nu en kaffestund i solen!

tisdag 27 maj 2008

Kreativ

Jo, jag känner mig oftast väldigt kreativ. Lite väl kreativ säger säkert många i min närhet. Påfrestande kreativ säger ännu fler... Men jag älskar min kreativitet som bara sprudlar under skinnet på mig och fyller min hjärna med nya projekt och idéer hela tiden.


Tack Sussilull för utmärkelsen "Kreativ Bloggare"
Nu ska jag alltså fundera ut vilka som ger mig inspiration... Jag tänker till i morgon...

Stash busters

Jag gick med i en swap i gruppen Stash Busters på Ravelry och härom dagen dök mitt paket upp från Holland. Jag fick en liten stickad väska, ett nystan Regia bomull/ull/nylon. Ett sockgarn helt enkelt plus ett mönster på korta sockar, och jag fick några tepåsar, en portion snabbkaffe och tre stickmarkörer.
Dessutom fick jag ett kort från Gea som skickat alltihop till mig. Tack!!
[Länkarna är till Ravelry - ett stickcommunity, om du inte är med tycker jag att du ska anmäla dig. Det är kul och du hittar massor med fina mönster och vänner om du har lust]

Virktokig

Plötsligt är jag jättesugen på att virka och testa olika typer av mormorsrutor. Började virka några enkla igår med ett multifärgat Regnbågsgarn och inser att de skulle bli söta till en babyfilt. Hittade det enfärgade gröna i samlingen så nu blir det nog en bomullsfilt till kompisens bebis, den som ska födas i juli.

måndag 26 maj 2008

Härliga tyger

Hittade en sajt i USA som säljer härliga tyger, Reprodepot. Ska inte shoppa något nu MEN jag skulle verkligen vilja.
Titta vad Skaparstigen köpt...

söndag 25 maj 2008

Vackrare vardag

Det händer väl att man har pappersnäsdukar i fickan eller väskan och jag har sett sydda jättesöta näsduksfodral i massor med bloggar och bonus-son-hustrun hade ett tufft som hon fått av en kompis. Jag har tänkt att jag ska sy några stycken bara för att det är kul men så fick jag idén att virka ett fodral. Jag är med i en slag stash-bytes-grej på Ravelry och jag virkade alltså ett näsduksfodral till min byteskompis. Dessutom ska hon få något garn ur min samling med väl valt mönster. Nu är i alla fall fodralet klart så snart kan jag skicka det.

Visst ser det lite kul ut?

På tork!!

Hjälp vad kul och smidigt det var att färga garn. Om inte lukten spridit sig över lägenheten hade nog inte mannen ens märkt att jag gjort något trots att han inte var borta lång stund. Nu är det ju så att jag inte kunde låta bli att visa honom men ändå... Smidigt var det.

Mitt tålamod är inte så bra så jag började skölja med
ljummet vatten för att inte filta garnet och det gick bra trots allt. Nu hänger det på tork.
Jag är nöjd för att för första gången färgat på det här sättet. Växtfärgat har jag gjort för många år
sedan men det här var ju mycket smidigare =)
"Bonussonen" flyttar till New York i höst så då får jag väl be honom leverera Kool-Aid till mig...

Färgglad väntan

För att fira mors dag med mig själv när barnen åkt till sin pappa gav jag mig på att färga några härvor med Kool Aid.
Jag valde lemon-lime och lite lemon och en påse som var mörkgul med
lakritsdoft. Den ena härvan blev lite blek så jag tog en påse grape och hällde över. Hade tänkt att den skulla bli grön på ena sidan och lila på ena men det blev nog inte riktigt som jag tänkt mig eftersom det lila rann ner i det gröna.
Nu vet jag till nästa gång att jag ska först färga tex. det gröna, sedan vända på härvan och hälla den andra färgen, i det här fallet den lila, i botten och färga igen. Då hade nog effekten blivit den jag ville. MEN det blir nog ändå lite fläckigt av lila och grönt...

Nu ligger det och svalnar. Jag vill att det ska vara klart nu så att jag får skölja och se hur härvorna ser ut.

Jag använde tvåtrådigt grått garn i två olika nyanser och något olika tjocklek. När jag tittade på färgkartan för Kool-aid tyckte jag att det blir finast färger på grått. Kolla in färgkartan får ni se!! =)

lördag 24 maj 2008

Näsduksfodral

Har sett en hel del näsduksfodral i sybloggar men fick för mig att virka ett. Ska skicka det till Kanada och bild får ni se i morgon, köpte söta blommig näsdukar att stoppa i.

Nu omröstning... eller ska jag gå o lägga mig istället?

Hur lågt kan man sjunka...

När Spanien kom in på scen fick jag nog... hamnade vid datorn istället. Hur kan det vara det bästa Spanien kunde prestera???

Usch vad kasst!!

fredag 23 maj 2008

Till en mor

Barnen har slutat rita teckningar o jag är ju inte mamma till min man, o han är ju inte pappa till mina barn så om jag ska få en morsdagspresent får jag köpa den själv.
YES! Jag köper mig ett halsband hos Helena Berggren
Jag har såklart valt min bokstav, i randigt plexi + en miniblomma i vitt

torsdag 22 maj 2008

Studentskylt


Min ene son tar studenten i juni och som gullig mamma har jag tänkt göra en fin studentskylt och jag tänker scrappa den. Jag har aldrig scrappat förut men det är väl inte så krångligt antar jag. Klistrat bilder och bokstäver har jag ju gjort men det var när det fortfarande inte hade fått namnet scrapping... =)

Idag har jag kollat runt lite och har hittat lite sidor och några bilder som jag kan ta idéer från. Sen blir det ju personligt när det väl blir gjort med det är kul att se vad man kan göra. Ska inhandla lite gult och blått i papper, flaggor, studentmössor osv så får vi se hur det blir.

onsdag 21 maj 2008

Inspiration

Snubblade över en stickdesigner på nätet. Tine Solheim heter hon och det ser ut att finnas en del inspiration att hämta hos henne.

Färdiga förförande sockar

Nu är mina sockar helt färdiga och jag tycker verkligen att de blev fina. Trots det eller pga det ger jag bort dem till min näst äldsta dotter. Hon har smalare fötter än jag så de passar säkert ännu bättre på henne.

Jag har stickat sockarna från tårna och upp och dessutom båda på en gång. Jag stickade varianten med kil eftersom de blir lite rymligare och lite snyggare och jag är helnöjd med sticksättet. Avmaskningen gjorde jag med Picot-kant. Mer elastisk än vanlig avmaskning.Ser fram mot att få juni-mönstret =D har ju nytt fint sockgarn och massor med "gammalt" så jag är riktigt sugen på att börja med ett par nya.
*hmm jag håller ju på med ett par röda Monkeys*

måndag 19 maj 2008

Hemma igen

Har som sagt varit några dagar i London med mannen och mina två söner. Vi har haft det väldigt mysigt o trevligt. Vi har gått tusen mil känns det som även om det är en bit från sanningen och att vi faktiskt åkt massor med tunnelbana men London är stort så det känns i benen.

Jag hade två önskningar i affärer och det var Loop och I knit London. Vi hittade båda två och jag kunde inte låta bli att köpa lite garn även om jag inte behöver garn, om man nu kan säga så. Man behöver ju vackra saker och nu har jag köpt härliga garner. På Loop hittade jag garn från Habu i pyttesmå nystan. Det ena var mohair/silke och innehöll endast 14 gram... men ändå 166 meter. Det andra var mohair loop/ull/nylon och jag har tänkt göra en dubbel halsduk efter en idé jag fick i Frankrike i påskas. Två halsdukar träs i varann och de ska vara glest stickade i något slags spetsmönster... Vi får se sen hur det blir.
Det blå/rosa/röda är Manos del Uruguay Silk blend. 30% silke 70% Extra fine Merino. Ljuvlig lyster och av det ska jag sticka en Clapotis-scarf. Det röd/orange/gula är ett BlueFaced Leicester Dazzle 4ply/sock från Natural Dye Studio. Oerhört mjukt och härligt och vackert att se på och antagligen blir det ett par sockar till mig framöver.

På flygresan stickade jag förresten på mina röda Monkeys och jag fick med mig stickorna på flyget även från London. Det känns bra för det är väldigt avkopplande att sticka på flyget och resan går fort.
Nu ska jag lägga mig för att orka jobba i morgon. Jag skulle verkligen vilja ha några dagar ledigt nu för att kunna städa lite här hemma, sticka o nysta lite. =)

söndag 18 maj 2008

From London...

Är fortfarande i London. Vilken ljuvlig stad det är. Jag har köpt ljuvliga garner och jag visar dem när jag kommit hem igen . Har bara fått pyttelite tid vid datorn så jag avvaktar. =)

Har fått njuta ljuvlig mat och hyfsat väder. Älskar verkligen London och det är kul att få umgås med sina tonårssöner (18 och 19) några dagar utan att något annat stör.
Nu sängen och i morgon åker vi hem igen... 

Det ska bli spännande att se om jag får med mina stickor hem från London. Jag vill gärna sticka på flyget men lite orolig är jag allt. Jag har kommit igång med ett par röda Monkeys och jag vill INTE bli av med mina Addi Lace... men man vet aldrig...

torsdag 15 maj 2008

Restprojekt

Nu är jag i ett jobbigt dilemma. Jag är nästan klar med:
och ganska snart även klar med min äppelgröna "Mer än 3-timmars-jumper"

Det jobbiga är att jag har hakat upp mig på nåt sätt. Visst har jag stickat på min äppelgröna jumper i bilen men sen när jag kommer hem sätter jag mig inte med de andra "nästan-klara" sakerna.
I morgon flyger vi till London och då "måste" jag ha en flygstickning. Annars blir jag rastlös som bara den. Tror att jag får börja med ett par röda Monkeys till mig.

Mina restprojekt får nog vänta med att bli klara tills vi kommer hem igen och då har jag säkert energi att göra klart dem... *jag vill*

onsdag 14 maj 2008

Vintagekuddar med fotografier från förr

I nedanstående inlägg har jag fått en kommentar om hur man för över fotografier på tyg. Jag hittade en så vacker bröllopskudde hos Vintage and Romantica [se bild] och jag tänkte jag skulle göra något liknande.

På min väg runt internet för att hitta beskrivning hur man gör hittade jag Gunnels blogg där hon visar de mest fantastiska skapelser. Bl.a. minnesböcker i tyg. Jag ska försöka få tag på lite överföringstyg via Hobby och hantverk som Gunnel rekommenderar och sen får vi se vad det blir av mina idéer.

tisdag 13 maj 2008

Londonresa!

Jag och mannen åker till London på fredag med mina två söner, 18 och 19 år. Det är tänkt att de ska få styra vad vi ska göra så det blir väl skivaffärer, förhoppningsvis någon eller några garnaffärer och några muséer enligt deras intresse och sedan ska vi såklart äta god mat och titta på folk.

Har ni tips på någon garnaffär jag inte borde missa, helst centralt..? Jag har kollat på knitmap.com och hittat några men det är ju extra kul om någon redan besökt någon fin/bra.

Virka en matta

Surfade runt lite och hittade en superfin rund virkad matta hos Broarne blogg. Jag blev sugen även om jag inte vet just nu vart jag skulle lägga mattan, men lilla toa kanske skulle bli fint *funderar*

Sen har jag ett problem till. Jag tänkte inte köpa något garn förrän jag gjort åt lite av det jag redan har och jag har inte tillräckligt mycket vitt eller oblekt till en matta. *måste vänta lite...*

söndag 11 maj 2008

Förhandstitt

Min Sadie-kofta tar tid på sig att bli klar. Nu är det bara framkanterna /knappraderna kvar och att montera kragen. Tyvärr känns koftan lite liten... Jag är så rädd att kläder ska bli för stora att jag ibland gör lite för små istället. Men, men... det är som det är och kanske kan jag sträcka lite på armarna när jag tvättar den nästa gång, eller helt enkelt blöta den för att kunna sträcka ut lite.

lördag 10 maj 2008

Så gick det ingen tid alls och Medea startade ett nytt projekt

...sån är jag och jag gillar det. Härom kvällen faktiskt... startade jag ett nytt tröjprojekt, eller jumperprojekt kan man väl kalla det eftersom det är ett Vintage-mönster jag stickar efter och jag har hittat det via Ravelry. Tröjan jag först såg som inspirerade mig var the Fabled Needles Roses are Red sweater och jag stickar den i äppelgrön Muskat Soft och lite mossgrön Cotton Viscose från Garnstudio. Allt inköpt från Tradera.

Klar med min Juno Regina-sjal

Det är så fantastiskt skönt att vara klar med något. Just nu är det Juno Regina i KAL:en hos Sticka Mera som har blivit helt klar. JIPPI!!! Jag är en starter, ingen slutförare men ändå lyckades jag ända till slutet även om raksträckan var bedrövlig minst sagt. Tur att jag flugit så mycket senaste tiden så att det blev mycket sammanhängande sticktid.
*pust* Äntligen kan jag starta nya projekt. *ler stort och brett*

fredag 9 maj 2008

Helt ljuvliga fingerlösa vantar

Surfade på ravelry lite och hittade dessa helt ljuvliga fingerlösa damhandskar. Vill ha!!!

The fabled needles blogg finns här

torsdag 8 maj 2008

Är helt uppslukad...

...av inredningstankar. Läser inredningsbloggar, bläddrar i inredningstidningar o drömmer o fantiserar om hur fint vi kommer att få det.
Har hittat en tidning som jag inte sett innan och som helt stal mitt hjärta. Har redan beställt en prenumeration. Tidningen heter Vakre Hjem & Interiør. Bläddrar även i Lantliv och i Plaza Interiör 05/08 finns det en hel del som inspirerar mig.

onsdag 7 maj 2008

Lunch i solen

Det är så ljuvligt med sol o nästan sommar. Satt ute en liten stund på lunchen och fick lite färg. Känns härligt att få tillbaka lite färg på armar och ben. Solbrännan sedan vi var i Thailand runt nyår har för länge sedan bleknat men förhoppningsvis kommer den snabbt tillbaka om jag bara får lite tid utomhus.

Tråkigt att behöva sitta inne den här årstiden. Förr jobbade jag som dagbarnvårdare och det var underbart att kunna vara ute stor del av dagen. Det var jag ju även när det var snöslask, regn o rusk så i det fallet har jag det bättre nu.

Men nu tillbaka till jobbet. Hoppas på en stund i kvällssolen på vår balkong efter middagen i kväll.

tisdag 6 maj 2008

En blogg om huset

Nu har jag fixat en blogg där jag ska lägga in idébilder till hur vårt hus skulle kunna se ut och jag ska lägga in bilder från huset både före och efter renoveringen. När allt sedan är klart kommer jag berätta om vårt liv i Provence.

Välkomna att titta in i min drömblogg: Vårt hus i Provence

måndag 5 maj 2008

många FO's

Det närmar sig slutet för flera av mina projekt. Ikväll blev min virkade marknadskasse klar. Lite mystisk modell men den funkar nog. Ska göra en bättre när jag får lust men den här får duga just nu.

Min Juno Regina är på sluttampen också och min röda Sadie-kofta ska bara sys ihop. Det ska bli så skönt att få den klar. Längtar efter att kunna använda den.

söndag 4 maj 2008

Stickningarna går framåt

Hann sticka en del på mina majsockar på flyget och virkade på min marknadskasse på väg till flyget. Sockarna är klara så långt att jag börjat sticka skaftet. Foten är klar och jag ser att jag borde haft 8 maskor till runt vristen eftersom jag är väldigt hög där men jag kan använda dem ändå. Nu är det bara att sticka på så ska de väl snart bli klara. Gillar hur man stickar den här hälen med kil trots att sockarna är stickade från tårna och upp. Det är Barbros fantastiska mönster som jag använt till dem.

Det är bara det att jag vill börja med något nytt NU men det ska jag inte. Minst ett projekt ska bli klart innan jag får börja med något nytt.

Marknad i Arles

Den här gången missade vi inte marknaden som väl var även om det enda vi köpte var röd vitlök. Har ingen koll på om den smakar annorlunda men det kommer jag snart märka.
Det finns mycket fint att titta på och drömma om att jag ska kunna köpa sedan när vi bor här. Längtar och drömmer...

Sommar i Provence [i maj]

Hemma igen från Arles. Nu har vi skrivit på ALLA papper som krävs för att få köpa huset och det var väldigt många. Vissa med signatur och vissa med hela namnteckningen. Det var väl ca 30-35 stycken. Men det känns såå bra!! Den femtonde juli får vi nycklarna och kan sova de första nätterna i vårt hus. Kanske kommer vi att kunna ta över en del möbler så att vi har något att sova i bl.a.
Här är lite bilder från ett sommarvarmt Arles i södra Frankrike: (håll muspekaren över bilderna så får du en liten bildtext)