söndag 31 augusti 2008

Veckan som gick...

Är inte helt nöjd med vad jag gjort den här veckan när det gäller träning. MEN det har varit en massa annat. Hämtning från träning flera dagar tex och när man dessutom ska hinna laga mat och kommer hem alldeles för sent från jobbet blir mitt eget lidande.
MEN nu är en ny vecka och då blir det kanske bättre.

Veckans träning v. 35

  • Måndag - x
  • Tisdag - 30 min promenad
  • Onsdag - x
  • Torsdag - x
  • Fredag - x
  • Lördag - 30 min promenad
  • Söndag - 30 min promenad

En härlig stickhelg

Kom just hem från en härlig stickhelg i Stockholm, på HV-skolan på Djurgården.
Lärde känna A-M som har bloggen Knit on net. Kul när man kan lära känna människor man bara "sett" på nätet förut.

Vi har stickat prover som aldrig förr och massor av provlappar väntar på att bli stickade och instoppade i våra inspirationspärmar. Förstår bara inte hur man ska hinna med allt. MEN kul var det.
Jag visar mer en annan dag. Nu ska jag slappa lite i soffan innan det är dags att sova.

torsdag 28 augusti 2008

Lite garn till...

När jag ändå var ute på nätet och köpte garn häromdagen köpte jag en härva Karamell från Östergötlands spinneri i färgen Ulla och en härva Lornas Lace i färgen Charcoal. Tänkte kanske göra en mössa, jag som gillar mössor. *host host*
Garnet köpte jag hos Garnkorgen

Annars blir det kanske något annat. Just nu ligger det för klappning på soffbordet.

Andra projekt

Jag har stickat klart babygodiset. Både tröjan och mössan är klar. Nu ska det bara fästas trådar och sys ihop sedan är allt klart att överlämnas.

Mannens halsduk går framåt. Den blir nog varm och skön och jag tror nog att jag kommer att få sticka en mössa till honom. Om jag har tid förstås. =)

Jag har också börjat sticka en tröja till bonus-barnbarnet som snart fyller sex år. Jag gillar Cobblestone mycket och har nu gjort ett mönster på en top-down raglan-tröja till honom i lavendelblått Safran från Garnstudio som jag har köpt från Tradera. Det är kul att sticka i men det är lite svårt när jag inte kan prova på honom. Men, men. Allt löser sig.

Harmoni

Nu har även jag stickor från KnitPicks som är flerfärgat trä. Jag köpte dem från garnhärvan.se
Jag har inte prövat dem men det är kul att kunna ha med dem på stickkursen. Jag antar att jag har mest nytta av ganska smala stickor när vi ska sticka våra prover. MEN jag vet inte. På lördag får jag se.

Det blev ett stickmått och några 120 cm långa Addi Lace också.

Färdigstickad basker

Jag som inte passar i mössor tycker om att sticka denna dragspelsliknande mössa men passar inte i den, tyvärr. Inte idag i alla fall.
Men den blev fin. Mycket finare än förra och kanske kommer jag att använda den till min röda kappa och med nån snygg halsduk som sveper in mig lite mer. Då kanske det inte ser så illa ut.
Garnet är natursvart Indiecita alpaca som jag köpta när jag gick min textilutbildning i början av 80-talet. Vår lärare talade varmt om garnet som var alldeles nytt i Sverige och vi köpte ganska mycket. Det röda är Socrates Merino 4ply köpt från Violet Green och jag har tidigare stickat ett par Monkeysockar i samma garn. Ljuvligt att sticka med.
Mönstret är mitt eget, men likt Östergötlands ullspinneri-mönstret. Det är bara det att jag har utgått från ett mönster i min samling som nog är från början av 90-talet.

1-årsjubileum

Upptäckte precis att den här bloggen firar 1årsjubileum just idag!!!

Efter att ha bloggat en massa år på olika ställen bestämde jag mig förra hösten att starta den här bloggen där jag, som jag skrev då, skulle skriva om:
  • mina planer att flytta till Frankrike [stämmer]
  • Få tips och idéer som jag själv samlar inför mitt bröllop [Bröllopet var på alla hjärtans dag iår]
  • förhoppningsvis kommer även bilder från mitt hem. Ny-sambo som jag är
  • Dessutom kommer jag skriva om vad jag läser, äter, mäter o andra livsviktiga saker [jodå, det har jag väl gjort...]
Men det som det blivit mest är ju faktiskt om allt jag stickar och numera räknar jag det här som min stickblogg. Konstigt nog låg mitt stickande i dvala för ett år sedan. Det var inte förrän jag snubblade in på Sannsticks passagenblogg som jag kom igång igen.
[bild på tårta från CakeDesign]

Platser kvar!

Såg just på HV-skolans hemsida att det finns platser kvar på kurser. Kolla in om det är något du skulle vilja gå.
Jag börjar Stickkursen på lördag och jag ser verkligen fram mot att få nya stickvänner. Kanske är det någon jag "känner igen" från någon blogg som också ska gå.

Det ska verkligen bli jättekul.

tisdag 26 augusti 2008

Stickfodral

Har hunnit sy lite av alla mina loppistyger men stickar mest just nu. Tilda kämpar på med sin kjol och snart ska jag hjälpa henne. Nu när skola o träning kommit igång blir det inte lika mycket tid att sy.

Härom dagen sydde jag några stickfodral. Ska gå en stickutbildning i Stockholm under året som kommer och då behöver jag lite väskor för allt som ska med. Se fler bilder i stickbloggen.

måndag 25 augusti 2008

Randigt utan skarv

Jag vill verkligen testa att sticka randigt och samtidigt slippa skarven som alltid blir vid garnbytet. Hos Dödergök hittade jag länken till Grumperina som beskriver hur man gör. Tyvärr funkar inte bilderna just nu men det gör de nog snart nog.

Skulle vilja sticka en Stripes-go-round-tee
Men inte just nu...

Äntligen september!

Det är ju inte september på riktigt men septembermönstret i Sockklubben har kommit. För min del blir det Oak Leaf-sockarna men jag vet inte än vilket garn jag ska använda.
Kanske blir det mitt lilagröna tvåtrådiga ullgarn som jag färgade med Kool-Aid.

söndag 24 augusti 2008

Sytt till stickat

Äntligen kom jag igång med att sy ett fodral för mina stickor. När kursen börjar nästa helg på Handarbetets vänner vill jag ha mina stickor i ett fodral. Jag sydde en påse också för att ha sax, penna osv i och för att slänga trådrester o annat skräp i. Kanske blir det en nåldyna som fästs på den också men vi får se.

Tillklippt är också en lite större väska som jag ska ha fodralet i och dessutom pärm, block och vad det nu kan va som jag behöver för en heldags-kurs.

Träning v. 34

För att peppa mig själv har jag börjat lägga in veckans träning i kolumnen till höger och för att kunna gå tillbaka och se vad jag gjort eller inte så lägger jag på söndagen in träningen i ett inlägg.
Voila, här är det jag gjort min första veckan i mitt nya liv. =)
  • Måndag - x
  • Tisdag - Gick/sprang 30 min
  • Onsdag - 20 min Callanetics
  • Torsdag - 30 min promenad
  • Fredag - 30 min promenad
  • Lördag - x
  • Söndag - 15 min Callanetics & 30 min promenad
Nu är det bara att hoppas att det ger effekt på midjemåttet också. Det är det som i första hand är mitt mål, att få mindre midjemått. Trots 5-6 kilos viktnedgång sen förra sommaren har jag inte minskat en enda centimeter i midjan. Visst är det konstigt? De brukar ju säga att man inte ska bry sig om vågen utan mäta istället. För mig funkar det visst tvärt om. Tyvärr.

Småprojekt

Vet inte riktigt varför men jag har startat flera nya småprojekt. Antingen är det för att det är något jag vill hålla mig ifrån eller så är det bara för att det är så KUL att starta nytt.
Jag håller på och blockar babytröjan Baby Yoda Sweater till kompisens lille Tim och jag började också på en Djevellue i samma kornblå garn. Den blir nog lite stor tror jag men han växer ju så det blir nog bra i slutänden.
Mannen har länge bett mig sticka en halsduk som han ska ha i vinter i Provence. Han menar på att det räcker med det som vinterklädsel och självklart vill jag ge honom en gosig halsduk.



I morse när jag satt o stickade i sängen kom jag på att jag måste sticka en ny mössa till mig. Inte för att jag använder mössa så mycket men när Mistralen blåser i Provence behöver jag kanske en mössa och därför räknade jag om mitt mönster på min dragspelsbasker-liknande mössa. Den jag stickade i vintras blev alldeles för stor men nu blir den nya nog bra... tror jag. Annars får jag väl ge bort den till något barn i min närhet.

lördag 23 augusti 2008

Ljuvliga garner

Tänk att det finns så många vackra, helt fantastiska garner. Efter att ha rensat ut kläder i min garderob (en megastor papperskasse full) tog jag mig tid att klappa lite garner. Jag blev sugen på att nysta en gul härva med garnet Silkö som är från Östergötlands spinneri. Jag sålde garner i början av 90-talet och då tillverkade de ett garn som bestod av 30% silke o resten ull. Otroligt vackert, mjukt och roligt att sticka med.

Jag tror att det kommer att bli en sjal/halsduk till mig. Kanske en Candle flame. Ilsefins är så vacker och den är ju också gul.





torsdag 21 augusti 2008

Supersocks

Jag älskar verkligen det här garnet och önskar att jag hade lite till i någon annan fin färg men det har jag inte. Inte just nu i alla fall.
Mina augustisockar i Sockklubben är klara. Lätt och smidigt mönster att sticka. Lätt att komma ihåg och lätt att sticka i bilen o när man sitter o pratar. Kanske blir det fler någon gång.

Garnet är Fleece Artists Merino i färgen Moss

onsdag 20 augusti 2008

Veckans träning

Nu har jag kommit igång att forma till min kropp lite och få upp flåset. Jag märker tydligt att musklerna inte jobbat tillräckligt mycket senaste tiden eftersom jag har träningsvärk överallt.

Igår körde jag lite Callanetics som är en favorit. Visst kan man bli lite uttråkad av att det är så lugnt MEN det är ruskigt effektivt och om jag bara håller ut kommer jag snart att se resultat. Ni kanske inte vet vad Callanetics är men det är en träninsform från slutet av 80-talet. I alla fall ser det ut så i böckerna som jag har i mina samlingar. Jag lånade en bok på biblioteket för länge sedan och testade och insåg att det var otroligt effektivt för att bli fastare och samtidigt väldigt rörlig. Senare har jag hittat böckerna på bokrea och har nu flera stycken som jag tar fram med jämna mellanrum.
Det ska verkligen bli spännande att se om jag kan minska midjemåttet.
För att påminna och peppa mig själv har jag lagt till en "träningsdagbok" här till höger. Den här gången ska jag verkligen försöka komma igång och få ett återkommande behov av träning.

Babygodis

...Istället tog jag fram ett angoraliknande kornblått garn i samlingen och Baby Yoda Sweater-mönstret och började sticka en tröja till kompisens lille kille som föddes den 11e. Jag har börjat med flera olika tröjor tidigare men inte känt för dem. Antingen var det garnet det var fel på, annars storleken och en gång modellen.
Nu känns det helt rätt och babysockarna jag stickade på bröllopsresan passar fint till. Det kommer att bli en djevellue också i det kornblå kantat med det mönstrade.
Kul, kul!!

Ingen vante just nu

Jag trodde att jag skulle börja sticka Anemoi Mittens och tog fram garnet för att sticka prov men jag märkte att jag inte alls hade någon lust så jag repade upp igen.
Men visst var det läckra färger?!

Vill ha

Har hört talas om radioapparater som är webbradio-apparater. Hittade en på nätet, Asus Internet Radio, men det måste ju finnas fler sorter. Är det någon som vet var??

Hittade lite här...

Nytt strykbordsöverdrag

Kolla vilken häftig grej jag snubblade över i bloggen Stickmaskin, symaskin o overlock.
Ett strykbordsöverdrag med måttmarkeringar.
Ett sådant måste jag bara ha!!

Boksmycke

Har en längre tid tänkt göra boksmycken efter Pärlbesatts förlaga, men det blir aldrig av.
Snart kanske jag lyfter ner lådan med pärlor och tillverkar flera stycken.

Det vore en dröm. Jag vill ju verkligen!

tisdag 19 augusti 2008

Idé-tillväxt

Var just ute o sprang och idéerna kom till mig som vanligt.
Hade min nyckel i handen för att inte tappa den och kom på att ett band att ha runt handleden med ett tunnare band att sätta fast nyckeln i inte skulle vara fel. Sedan utvecklade jag idéen lite och kom på att en liten börs med dragkedja kan fästas på ett "armband" och användas för nyckel, lite småpengar, träningskort o ev. körkort el. bankkort om man tex åker o tränar på Friskis skulle va bra.

Jag ska nog se om jag kan sy nåt av bilden jag har i huvudet! =)
Men först lite mat!

Mina underbara sockar!

Vill bara visa mina ljuvliga sockar som snart är klara. Det är augustisockarna Spring Forward i sockklubben som jag stickar i Fleece Artist Merino Sock 2/6.

Garnet är helt fantastiskt att sticka med och mönstret är superlätt, snabbstickat och snyggt =)




Katternas blev nog glada

Deras kattbädd är klar. Just nu ligger Stina o sover i den och Bastian har också testat. Kul o snabb stickning och dessutom bra att göra nåt av allt garn som finns i samlingarna.
Efter jag hade filtat det hela i maskinen spände jag upp den runt min Tupperware tårtbox med några handdukar runt. Bra att få användning av den när vi inte äter tårta så ofta.

Det svåra steget

Jag gjorde det som är svårast, det som hindrar. Vad gjorde jag?
JO, jag tog steget över tröskeln i hallen och gav mig ut och gick/sprang en halvtimme. Gissa om jag känner mig nöjd o pigg!!

Nu ska jag bara få i mig lite mat och sedan ska vi se om jag fått nån extra energi.

Påminnelse

Ibland undrar jag över hur jag egentligen fungerar. Jag vet att jag mår väldigt bra om jag rör på mig och ändå gör jag det inte. Inte mer än motionen på jobbet som tyvärr bara består av att jag går en del fram o tillbaka.

I somras gick jag upp lite igen som jag brukar på sommaren. Delvis är det säkert för att vi åt mer "vanlig" mat och inte åt LCHF som vi brukar. Det har vi ju kommit igång med igen och vikten går sakta neråt MEN träningen är det riktigt dåligt med.

Ikväll har jag bestämt att jag ska ut o gå eller möjligtvis springa en sväng. Jag vill verkligen börjar röra på mig och ikväll är det dagen.

Jag önskar verkligen att jag kunde komma igång med att promenera flera gånger i veckan och gärna träna något pass på Friskis. Men jag får se hur det blir. Med heltidsjobb, två timmars restid och många intressen blir det nerprioriterat. *suck*

måndag 18 augusti 2008

Tunika och kort kjol

Tilda är i sytagen men det blir inte mycket till försäljning. MEN vad gör det. Hon syr kläder till sig själv och det är ju verkligen jättekul!!
Här kommer en bild på kjolen innan linningen kom på:
Tunikan kommer bild på sedan eftersom hon har den i sin kamera. Hon sydde i det brunblommiga tyget som vi köpte på Jofotex.

Tygfynden!

Äntligen har jag fått till lite bilder. Här är fynden jag gjorde förra veckan. Allt är tvättat nu och ligger o väntar på att bli tillklippt. Tilda klippte till o sydde en kjol i det blommiga fina och det kommer en bild på det med.
Tygerna är alltså uppifrån o ner ett retro bomullstyg i breda ränder. Inte så stor bit men en väska eller två kan det nog bli. Sedan ligger mörkblå mudd och interlock, brun och röd interlock och sedan jeanstyget. 1.30 helt nytt jeanstyg. Verkligen jättefint.


I botten ligger ett tyg jag inte skrivit om tidigare. Det var ett paket med två gardinlängder jag hittade i fina inredningsaffären. Varje bit var 1.40 gånger 2.50 och kostade ynka 100 kronor. Det är inte klokt när man tänker på att ordinarie priset var 790 kr. Helt sjukt dyrt innan men jag är glad att jag fick det billigt. Det kommer nog också att bli väskor men vem vet. Det kanske blir någon gardinlängd någon gång också.

Bilder på katternas present

Jag har inte filtat den än och förresten inte ens maskat av men jag har stickat så mycket som jag tror blir bra. Här är bilder på hur den ser ut i nuläget!

Höstfärger

Såg i en blogg om att SIA kommit med sin höstkollektion och jag gillar de mustiga brun/vinröd/lila nyanserna de har i sin kollektion Autumn Harmony.
En filt skulle va kul att sticka men var hittar man garn till en sån här?? Är det någon som sett något liknande flammigt garn??
[bild från SIA]

Make my day


Anna - Lysmask gav mig en utmärkelse härom dagen. Kul att du gillar att titta in hos mig!!

Nu ska jag fundera ut vilka av alla bloggar jag läser som jag allra först kliver in på... ??? Det är såå många att det är svårt att välja. Dessutom läser jag oftast bloggar genom bloglines.com och då läser jag ju helt enkelt de som uppdaterat..

Men jag gillar mycket när Ilsefin bloggar. Hennes tankar runt hantverk är kul att läsa och hennes modeller är väldigt fina. Jag gillar också Dödergöks blogg. Jag gillar färgval, mönsterval och även hon filosoferar lite runt allt möjligt intressant.
En annan färgglad tjej är PetraO. Färgglatt, inspirerande o kul att läsa. När det gäller syinspiration ligger Florin bra till. Det är också färgglatt och mysigt. Bland sybloggarna inspireras jag också av tex. Gulligan. Det är såå många fler jag läser, jag har över 100 bloggar i min Bloglines. Men de här väljer jag idag!!

Tack för inspirationen alla härliga bloggare, även ni som inte är nämnda här ovanför.

Kattstickning!

För att få lite omväxling började jag sticka en kattbädd till mina katter. De är överförtjusta i mina stickningar och speciellt när det är av ullgarn.

På Ravelry hittade jag en beskrivning på en katt-bädd (Ravelrylänk). Till formen som en stor pajform och den ska filtas i maskinen när den är klar. Jag stickar i växtfärgat garn som jag hittade i skattkistan i midsommar. Snart är jag klar och ni ska få se bilder!!

För tillfället har jag såå mycket omkring mig så det blir inte såå mycket bloggande. Men jag finns här och läser lite bloggar då och då även om jag är dålig på att kommentera.

Förutom stickningen är det en hel del sömnad och planering av hur huset i Provence ska renoveras. Det tar lite tid men det börjar närma sig ett klart förslag. Nu är det bara hantverkare som ska fixas och att vi ska få ett kostnadsförslag. Jag är rädd att vi sedan måste revidera vårt önskemål men det löser sig när om det blir så.

torsdag 14 augusti 2008

Loppis igen

Sist jag var på loppiset i jobbstaden (Tranås) såg jag att det fanns lite till av det gulgröngråvita tyget jag sydde stickpåsen av. Igår gick jag dit för att se om den fanns kvar och det gjorde den.
Till min lycka hittade jag ännu mer tyg och dessutom hade de halva priset på allt vilket gjorde att jag fick dels det blommiga tyget, ca 1.30 helt nytt jeanstyg, röd och brun interlocktrikå ca 1m av varje, marinblå interlock, marinblå muddtrikå, ett ljusrosa underlakan, ett randigt påslakan i pasteller och svart/vitt och dessutom en bit retrotyg i grön/gul/orange. Plus ett kjolmönster som jag ska omarbeta till äldsta dottern och ett par babytrosor som jag ska ha som mönsterinspiration.

Allt detta för 70 kr. Visst var det ett fynd? Bilder kommer senare. Idag är jag busy. En av sönerna fyller 18 så ikväll blir det kalas!

onsdag 13 augusti 2008

Hantverksutbildning

I slutet av augusti börjar jag en kurs i Stickning på Handarbetets vänner i Stockholm. Jag vill gå den trots att jag vet att jag kan sticka men jag vill ha det dokumenterat.

Det är en kurs som pågår lördag-söndag, en gång i månaden ända fram till mars nästa år. Det ska verkligen bli kul att det äntligen blir av att jag går eftersom jag faktiskt för många år sedan, troligtvis i början av 90-talet, anmälde mig till just den här kursen. Men något gjorde att jag aldrig kom iväg. Det blev bara en helgkurs med Britt-Marie Christoffersson den gången.

Nu går jag i spänd förväntan och funderar på vad vi kommer att få göra...

tisdag 12 augusti 2008

Spring forward

Ja, springa framåt är väl vad jag får göra för att hinna med allt jag vill. Just nu är jag inne i ett skov med sömnad. Vill bara sy hela tiden, inte tillbringa 12 timmar med jobb inkl. resväg varje dag. Iofs hinner jag ju sticka en del i bilen till och från jobbet men jag skulle vilja vara hemma o sy istället.

Men men... sånt är ju inte livet.

Dessutom fyller min fyra 18 år på torsdag och då ska det såklart bli kalas. Men han fixar allt själv. Bakar och han ska tom. göra en smörgåstårta har vi tänkt (= jag tänkt ) Han klarar av det och jag tror att han skulle gilla berömmet han kommer att få från släkten.
Men nu sängen och mina augustisockar!

Klart med OS

Min OS-stickning blev klar i söndags och här kommer en bild. En annan bild finns i OS-bloggen.
Jag gillar verkligen garnet, som är estniskt och inköpt på Tradera.

måndag 11 augusti 2008

Påse till sockstickningen

Igår blev den äntligen sydd, påsen som är lik den Petra sydde för ett tag sedan.
Jag hann inte få till knäppningen innan det var dags att sova men till just den här påsen som ska vara till bilstickningen behövs det inte. Det får bli på nästa. Jag sydde av hörnen så står den bra på golvet.
Ser ni vilket fint märke jag sytt på påsen? Det är mitt och dotterns tygmärke som vi syr på våra alster. Hälsa gärna på i vår syblogg!