onsdag 31 december 2008

Önskar er alla ett fantastiskt nytt år!!

Visst är det häftigt med ett helt nytt blankt år som kan innebära fantastiska saker!

Hoppas ni har det riktigt bra!
Kramar från Efwa

tisdag 30 december 2008

Broderi på franska

Jag gillar utmaningar och att lära mig franska är såklart en av dem eftersom vi flyttar till Provence i vår. I julklapp fick jag en bok som är köpt i Aix en Provence i en härlig bokhandel där de har massor med hantverksböcker.

Just den här handlar om broderi, Blackwork heter den och den innehåller något liknande det vi i Sverige kallar Svartstick. Kanske kommer jag att prova att brodera eller så njuter jag bara av att titta i den.

Morgonstickning...

...och lite igår kväll. Hade tanken att jag skulle sticka pulsvärmarna med magic loop och båda på en gång men jag märkte att det var svårt att veta hur jag skulle vända mönstret när jag inte ens kunde det som det skulle vara. Nu stickar jag på strumpstickor i stället och en i taget. Kul mönster och det ser fint ut tycker jag.

Det lila och röda i kombination har fått mig att tänka på en kompis jag hade för mer än 25 år sedan. Vi gick sy och vävutbildning tillsammans och hon sa en gång att hon tyckte att lila och rött var en förskräcklig kombination. Jag tyckte inte lika och nästa dag tog jag på mig massor med lila kläder och en klarröd ylletröja till. Jag kunde inte låta bli och jag kommer inte ihåg om hon kommenterade det eller bara accepterade att vi tyckte olika. Birgitta flyttade till Stockholm och jag vet inte var hon tog vägen sedan. Ibland tänker jag att jag borde gå med i Facebook för att hitta gamla vänner men samtidigt vill jag inte för jag tror att det tar alltför m y c k e t tid.

måndag 29 december 2008

Pomatomus på gång...

Klart jag ville sätta igång och det var det lila och röda sockgarnet från VioletGreen som ville bli stickat av. Det är rester från sockar jag stickat under året och jag hoppas verkligen att det räcker. Enligt mina beräkningar borde det gå och om det inte räcker hittar jag säkert någon annan rest som passar till avslutningen.

Garnet från USA

Jag har ju också fått mitt Dream in Colorgarn levererat från USA. Det är supermjukt, vackert och jag vet inte vad jag ska göra av det. Det får nog ligga till sig lite. Kvaliten är Smooshy och i färgerna Happy Forest och Vino Veritas.


Lite bilder

Ni som inte har tillgång till Ravelry har ju inte sett mina bilder från mina senaste projekt men här kommer de:Här är min AmeliaKofta. Grön och skön men "tänk om inte garnet räcker"?

Här är mössan jag virkade till dottern när hon virkat klart sin variant och var supermissnöjd. Jag repade upp och virkade om den... Mest rätt färg på bilden där hon har den på sig.

Pomatomus-KAL

Har aldrig stickat något i mönstret Pomatomus men nu när Anna har startat en KAL hänger jag såklart på. Jag tror att jag ska sticka ett par pulsvärmare [ravelrylänk] i mönstret men vet ännu inte i vilken färg och med vilket garn.

Fick en idé när jag kollade på Ravelry och den är att vända på mönstret på de båda värmarna så att bågarna går åt olika håll. Det tror jag blir snyggt.

Julklappar som man själv vill ha!

Visst är det bra när man kan ge bort saker som man själv får nytta av. Efter mycket funderingar köpte jag en internetradio till mannen i julklapp. Till slut hittade jag en som både var snygg och efter 300:- medlemsrabatt hyfsat okej i pris.

Nu har vi en supersnygg Argon iNet i högblankt svart (den vita var slut) och jag har redan testat att lyssna på Knit Picks Podcast genom radion och massor med radiokanaler finns det också.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

söndag 28 december 2008

Oops...

Vad fort det gick över. Julen alltså. Det har varit intensivt men roligt. Förkylningen har lättat men är inte helt över. Vi har haft massor av barn hemma under helgen och det är verkligen kul. Julafton firade jag först hemma hos oss med mannen och två av hans barn och sedan åkte jag och hämtade mina barn hos deras pappa och vi gav oss iväg till mormor och morfar. Där firade vi en traditionell jul med massor av god mat och klappar.

På juldagen kom mannen och hans söner + en av mina söners flickvän på middag och vi åt ännu mer god julmat. Min special-Jansson blev det aldrig något av men en annan gång kanske jag gör en sådan.

Jag har läst bloggar dagarna som gått även om jag inte kommenterat så mycket och inte heller skrivit något eget och jag fascineras av hur mycket alla hinner sticka. Jag hinner sticka mer när jag jobbar än vad jag gjort över julhelgen. Men lite har det blivit, bl.a. på min Februarykofta. Dessutom har jag börjat på en Amelia från senaste Knitty. Stickningen går emot mig men jag ger inte upp för den ser såå fin ut på bilden. Min blir klargrön i ett garn jag hittade i min midsommarskatt.

Jag har virkat en mössa i petrolgrönt Milano till ena dottern också. Alla mina fem barn fick garn och en virknål för att virka en mössa och när ena dottern nästan virkat klart sin var hon så missnöjd att hon gav upp. Jag ville såklart inte att det skulle sluta så utan jag repade upp och virkade om den och hon blev nöjd.
Tre av barnen fick Eskimogarn och två fick Milano och alla en virknål nr.8. Sönerna är väl sådär impade av presenten men en av dem kanske i alla fall försöker virka. Den andre får jag väl virka åt till slut så att han får sin mössa...

tisdag 23 december 2008

God Jul

Jag önskar er alla en fantastisk jul med lugn och ro och mycket stickande. Själv är jag dunderförkyld och känner mest för att sjunka ner mellan täcke och kuddar men jobbar, ialla fall på förmiddagen idag.
Har bara några julklappar kvar att köpa men sen ska jag ta det lugnt och försöka vila upp mig.

måndag 22 december 2008

LCHF-jul

Julmat är perfekt mat för oss som äter LCHF (=GI hardcore). Det enda som jag skulle sakna om jag inte kunde lösa det är Janssons frestelse men efter lite sökning på nätet hittade jag en Jansson med blomkål istället för potatis.
Det kommer att bli perfekt!!

Vill du också testa finns receptet här

Lite till...

...har några saker jag har tänkt sy innan jul. Tyvärr plockade jag undan symaskinerna i lördags men jag ska försöka få fram dem igen för att slutföra några små julklappar.
Min svarta linneklänning blev inte klar och blir det inte heller innan jul men till nyår kanske =)
Jag är optimist men för tillfället är det mer stickning än sömnad.

Tilda däremot får lite sytt. Jag har inga bilder men hon har sytt en supersnygg grön långärmad t-shirt och en svart cool tröja/klänning med bred mudd nertill och vid urringning. Får se om vi får till några bilder att lägga in.


Ha en underbar jul!!!

lördag 20 december 2008

Stickningen går framåt

Har kommit igång med min februarikofta igen och den kommer säkert att bli klar innan det blir februari igen. =)
Är såå sugen på att börja sticka på Amelia men jag ska försöka hejda mig och istället se till att FLS blir klar.

Julklappsstart

Klart jag inte kunde låta bli att öppna min julklapp från julklappsbytet. Nu har jag äntligen tagit mig tid till att visa er alla fina saker jag fick från Zandra.Jag fick jättefint babyEcoUllgarn från Marks & Kattens, stickfodral, stickmarkörer, nål till sjal eller tröja, en virkad stjärna i vad jag förstår egenfärgat garn och dessutom en vacker brosch.









Tack Zandra för den jättefina julklappen!!

onsdag 17 december 2008

Tänk om...

...man bara fick tillgång till alla böcker man ville utan att behöva betala. Hittade en bok "Designing a Knitwear Collection: From Inspiration to Finished Garment" via en länk från Hantverk och form som handlar om att designa en stickad kollektion. (Det fanns flera andra böcker som också verkade kul...) Men just nu tycker jag den är alldeles för dyr och dessutom vill jag gärna bläddra i den först. *suck*

tisdag 16 december 2008

Bubblande

Vi har precis fått bilder från vårt hus i Provence. Det jag var mest orolig över var hur trappan skulle se ut men den ser fin ut. *nöjd*
Det känns som en extra julklapp att få se hur det förändras.
Om en liten stund finns alla bilderna i husbloggen. Ville bara berätta lite snabbt att jag känner mig bubblande glad.

Inspiration

Idag har jag ritat flera stickade modeller som jag vill sticka och göra mönster till. Några av dem är till en snowboardkollektion.
Ville bara testa hur det kändes att skriva det. Men lite allvar är det faktiskt.

måndag 15 december 2008

Fick en utmärkelse


Atti har tydligen varit inne på min blogg då och då men inte gett sig till känna förrän nu och då ger hon mig en utmärkelse. Tack! Det är kul att det jag delar med mig av blir uppskattat. Jag ska fundera över vem eller vilka som ska få den av mig, så jag återkommer med det.

Tack än en gång Atti!

Lycka!

Inte kunde jag hejda mig inte. Idag dök mitt julklappsbyte upp och jag kände efter om jag ville vänta eller öppna direkt och öppna direkt vann. Jag fick jättefina saker av Zandra med bloggen e-zignz. Jag fick ett stickfodral, tre nystan ecobabyull från Marks & Kattens, en vacker sjalnål, stickmarkörer och en vacker brosch. Bilder kommer...

Tack snälla Zandra!

Internet är fantastiskt

Tänk vad man kan lära sig på internet. Igår snubblade jag in hos Kristina och fick se hennes dubbelvirkade grytlappar. En teknik som jag inte varken sett eller hört talas om. Jag blev nyfiken och efter en stund skrev Kristina en kommentar här under om hur man gör. Självklart testade jag och så hade jag plötsligt lärt mig något nytt. Hittade även en beskrivning på Ravelry.

Ska försöka få till några grytlappar i den här tekniken, men inte innan jul.

lördag 13 december 2008

Uppe i ottan

Inte var det för att fira lucia utan för att åka på loppis. Jag och en kompis bestämde för längesedan att vi skulle stå på loppis denna dag och det gick bra trots att vi var på julfesten igår. Visst var jag trött men okej.
Jag sålde mycket av det jag hade med mig. Känner mig riktigt nöjd med förtjänsten och nu om en liten stund bär det av på 30-årsfest. Ska ha boleron ikväll också men ikväll blir det helsvart.

Linköping, here I come!

fredag 12 december 2008

Förväntan

Idag är det stor förväntan inför julfesten på företaget. Nästan alla pratar om det och hur det kommer att bli. Jag hoppas att det blir trevligt och god mat.
Vi på vår avdelning ska ha "förfest" hemma hos en av kollegorna och det blir säkert mycket trevligt. Jag hörde av någon att det nog var ca 550 st som var anmälda. Sjukt mycket folk men det blir nog bra ändå. Jag tror kanske inte att man lär känna så många nya utan pratar med de man jobbar med mest.

Igår kväll blev jag så klar med min bolero. Den blir fantastiskt skön och vikten är endast 35 gram med knappar. Lätt och varmt. Jag kommer nog att sticka en Liesl till senare. Gärna en med 3/4-ärmar. Men nu får ni se bilder på hur min svarta angoraLiesl ser ut till min röda klänning som jag sydde upp i Thailand.

Jag tycker att det ser fint ut och jag kommer nog att va nöjd med det ikväll.

torsdag 11 december 2008

VinterKnitty är här

Fick tipset att nya Knitty dykt upp hos Hverken fugl eller fisk och jag gillar också Amelia, precis som Anne.

Jul, jul

Igår fick jag till sist iväg mitt paket i StickaMeras julklappsbyte. Det åkte långt norrut i landet och det ska bli spännande att se vad hon tycker om det hon får.

Jag har en fundering om jag ska göra som många andra när jag får mitt paket, dvs. öppna det direkt.
Eller om jag ska vänta till julafton. Vad tycker ni??

onsdag 10 december 2008

Kanske ett julklapptips

Hittade ett tips till på samma sida som mönstren och det var bilder att använda till att stryka på t-shirts. Om man nu inte gör det till sig själv.

20-tal

Jag gillar 20-talsstil på kläder och idag tipsar Riotyarn om en sida med stickmönster från 1922. Det finns många inspirerande bilder och vem vet, kanske hittar jag en mössa till att sticka.

Planering

Kom på i morse att vi inte har någon almanacka för 2009 att hänga upp i köket. Den vi har haft under 2008 har stora rutor där man får plats med lite av varje och nu hittade jag en egenhändigt gjord hos Sextiotalsvillan som jag tror jag ska tillverka en jag med. Kanske kan jag lägga in en liten bild på födelsedagsbarn på deras egen dag...

tisdag 9 december 2008

Så här ser det ut nu

Nu har jag kommit in i mönstret och det går ganska bra. Ska sticka en stund till nu innan jag går o lägger mig. Vill få ihop den under armhålen och sticka lite till. Angora är verkligen häärligt!!

Fluffig angora

Igår började jag sticka en bolero i svart angora som jag ska ha på jobbets julfest på fredag. Visst är jag ute i god tid? *inte* Men jag trodde att jag skulle hitta något att köpa men icke.
Jag stickar Ysoldas Liesl med stickor 9 för att det ska bli glest nog och för att det kanske går lite fortare att bli klar.
Tyvärr stickar jag fel ibland för rätt som det är har jag en maska för mycket och sen en maska för lite och för första gången i mitt liv (tror jag) repar jag inte upp utan fortsätter, om inte glatt men ändå.
Det är inte enkelt att repa upp angora och dessutom tror jag inte att mönstret kommer att framträda speciellt bra i svart fluffig angora men det kommer ändå att bli ursnyggt. Till min fina fluffiga bolero ska jag ha en mörkröd klänning uppsydd i Thailand när vi var där i julas. Tror nog att jag kommer att bli fin.

Kotavlor

Jag visste inte att jag hade behov av en kotavla men nu vet jag. Jag beställde två stycken hos Viktoria och jag ska använda mina som kom-ihåg-tavlor.


måndag 8 december 2008

Julklappstips

Som jag skrivit tidigare så vill jag verkligen ha en internetradio. Det vore perfekt när vi bor i Provence att ibland kunna lyssna på svensk radio eller någon annan engelskspråkig radio. Kanske kan det bli en julklapp till mannen... *funderar vidare*

Idag hittade jag Vooni Internetradio finns hos Coolstuff

Julförberedelser

Har knappt tid att sitta vid datorn längre känns det som men förhoppningsvis hinner jag en del annat. Igår var jag och yngsta dottern på Gekås i Ullared och trängdes med miljontals människor.
Vi hittade det vi ville och lite till och jag förvånas hur billigt allt är, och vad lätt det är att köpa för mycket... Tycker vi klarade oss rätt bra och det blev en hel del julklappar.

Just nu virkar jag en grytlapp efter mormor Sigrids mönster (eget) och den ska bli en present i veckan. Dessutom kom jag på att jag "måste" sticka något att ha över min röda ärmlösa klänning på julfesten den 12 dec. Tror att jag ska plocka fram mitt svarta angoragarn och sticka en bolero/kofta/shrug. Det borde väl gå fort om jag använder grova stickor. Funderar på Ysoldas Liesl.

torsdag 4 december 2008

Jippi

Vilken tur att man får och kan köpa julklappar till sig själv när man är vuxen. Idag beställde jag garn från The Loopy Ewe.
5 härvor i färgen Vino veritas och 1 härva Happy Forest.
Mannens son bor i New York så han levererar garnet till jul och jag betalar.

Visst kan det få kännas som en julklapp till mig själv?!

Uppdatering: Jag har tänkt göra en kofta/tröja till mig själv av Vino Veritas. Vet inte vilken modell ännu men en långärmad myskofta ska det bli. Kanske räcker det till något mer också. Det gröna blir nog sockar eller en mössa till. Jag får se vad garnet vill bli när jag klappat på det.

Presentpåsar

Tetrasömnad har det blivit en del idag. Kom på att jag behövde lite presentpåsar och tetrapåsarna passar ju bra till det. Kul och visst blev de fina. Alla i samma tyg men ändå är alla olika.

Make it slow

Hamnade på en sajt om slow knitting (ravelrylänk), slow food och slow travelling. Det lät intressant tycker jag och sparar länken här för senare läsning.

Väckt ur sin dvala

Letade fram handkrämsvantarna som legat sedan i januari och väntat på ena handens fingrar. Nu fixar jag klart dem och sedan får min mamma dem i julklapp. *nöjd med mig själv*

Julklappsfix

Har en del idéer på julklappar som ska fixas och i det ingår PIF-presenter (året har inte gått riktigt än) och present till StickaMeras julklappsbyte. Får se vad som blir klart och vad som inte blir det. En del kommer jag väl att kunna visa här och en del inte eftersom jag inte vet vilka av mina barn som läser bloggen. Jag får väl lägga upp dem som planerade inlägg så att de publiceras sent på julaftons kväll. Ja, så får det bli.

Nu ska jag försöka få något gjort i stället för att bara läsa bloggar o surfa runt. =)

Fullt upp

Ibland är det mycket. Ingen stress men bara mycket helt enkelt. Dottern har varit sjuk igen och trots att hon är "stor" klarar hon sig inte. 40gr feber och risk för svimning är inte att leka med. Tyvärr "får" man ju inte va hemma med stora barn men vad gör man när de inte klarar sig. Jo, då är man hemma ändå. Jag får hoppas på pengar i julklapp så pengabristen inte blir för stor. Fast det är ju inte förrän i januarilönen jag märker eländet.
Lite stickning har det blivit i alla fall. En kepsmössa - Kiddie Cadet, till pojkbarnbarnet som var snabbstickad som bara den. Nu ligger den på tork och jag hoppas verkligen att han kommer att gilla den.

måndag 1 december 2008

Ljuvligheter

Var inne på pulsklubbens sida och fick se decembervantarna. Titta vilka ljuvligheter!!