måndag 29 juni 2009

Rosa igen

Jag är visst lite mer rosa nu för tiden än jag varit tidigare men det passar mig just nu och nu har jag kommit en bit på min andra Buttercup. Kolla i Buttercupbloggen får ni se.

lördag 27 juni 2009

Lördagsutdelning

Tänk vilken tur jag har som får post på lördagarna här i Provence och speciellt när det är mjuka fina paket med garn i. Brevbäraren tom. knackar på dörren och lämnar posten i handen.Från ChiliGredelin fick jag ett prov på ett av deras andra spetsgarner. Tänk så sugen man blir då. =)Axeln är bättre idag så jag får nog vara väldigt försiktig med tvåändsstickningen. Tur att det är några dagar kvar tills Vi 2 i sommar sätter igång.Förresten är huset fullt av barn och vuxna. Det är kul och livat och vi tillbringar stor del av dagarna på stranden även om det just nu är lite kallt i vattnet.

fredag 26 juni 2009

Oro

Smärtan i min axel har kommit tillbaka. Är rädd att det är tvåändsstickningen som är orsaken. Igår stickade jag lite på morgonen och sen fick jag jätteont. Jag som vill va med på Vi 2 i sommar. Men jag avvaktar och vilar lite så blir det säkert bra.

onsdag 24 juni 2009

Knappinköp

Min hovleverantör av knappar på marknaden i Arles hade de perfekta knapparna till mina uppifrånochnerkoftor. Inte för att det var lågpris men vad gör man inte för att få de perfekta färgerna. Färgen på den gröna koftan är mest som den översta bilden. Konstigt att det ska vara så svårt att få det rätt.

Zzzz

Glömde att jag visst redan beställt lite garn från Sannsticks.se. Jag "behövde" lite z-tvinnat också nu när Vi 2 i sommar snart drar igång. Sannas handfärgade är ju mer än ljuvliga.

Havsgrön njutning

Beställde just lite njutning från ChiliGredelin. Jo, jag vet att jag skrev att jag inte skulle beställa nåt mer garn, bara det här också. =)Det över är Galadriel som ska bli en sjal och det under är Jaqueline som kanske också blir en sjal eller kanske ett par vackra sockor.

tisdag 23 juni 2009

Kanske...

...blir det en Aeolian från Knitty efter tips från Kia. Jag har i alla fall skrivit ut alla 15 sidorna till mönstret. Tur att jag har en skrivare som skriver dubbelsidigt. Jag gillar att den finns som shoulderette eftersom jag helst vill använda den som sjal runt halsen. Fortfarande är det mitt skogsgröna pälsullgarn som gäller.
Nu ska jag iväg och köpa lite blommor till terrassen och Studions uteplats. Sen ska jag så nya luktärtor. Har haft dem i blöt nu så det är dags att peta ner dem.

Tänker bra...

...när jag planerar att städa. ;-) Funderar på om jag ska starta en ny sjal nu när min Laminaria är klar. Tittar runt och sparar favoriter på Ravelry men tror inte riktigt att jag har bestämt vilken det blir även om Entomology från senaste Knitty ligger bra till. Tänkte inte jag skulle köpa något mönster så Ishbel blir det nog inte.

Entomology har instickade pärlor, vilket jag inte testat tidigare så det kanske vore kul och igår kväll teststickade jag lite, väldigt lite. Garnet är som vanligt köpt på Tradera och det är ett pälsullgarn från Östergötlands ullspinneri och pärlorna, också inköpta på Tradera gör att det i mina ögon ser ut som en fin höstsjal.
Får se om det bara är tankar kring sjalar eller om det blir något också.
Tipsa gärna om du har någon favoritsjal!!

Arbeta med rutiner

För några veckor sedan startade jag min väg mot ett bättre jag. Dvs. jag tänkte få rutin på att träna.
Vet inte om det var pga av att jag gick för hårt fram som min axel bara blev värre och värre men det innebar i alla fall att jag inte kunde träna som jag tänkt. Istället blev det medicinering och vila. Lite vila i alla fall och nu är det onda borta till 98%. Lite stel är jag fortfarande, framförallt på morgonen men nu tar jag nya tag.
Något som är positivt är i alla fall att en punkt på mållistan (punkt 76) nästan är i hamn. jag har minskat midjemåttet med 4 cm. De ni. Inte dåligt tycker jag som "försökt" hur länge som helst utan att lyckas också plötsligt en dag har det minskat. Lite konstigt är det allt. Inte ens när jag började äta LCHF för nästan två år sedan minskade midjemåttet men nu har det i alla fall minskat 4 cm. Den övre provdockan har mina mått som det är nu och den nedre är med mina mått som jag hade när jag köpte provdockan i mitten av 90-talet. Jag valde mellan två storlekar men eftersom jag hade extremt smal midja valde jag den mindre och dessutom kunde jag inte ens föreställa mig att jag skulle bli "så stor" att den inte skulle räcka till. Tji fick jag men samtidigt inser jag att "modellmåtten" (63cm i midjan) jag hade då kanske inte var helt normala. Men, men...

Nu är det dags att ta tag i nästa rutin på inarbetning... Städning =D

"Ny" manual

Tack internet för allt man kan hitta. När jag köpt min Husqvarnamaskin på loppis sökte jag på internet efter en manual och hittade en tjej som hade, och jag mailade henne och alldeles nyss ramlade en pdf-manual in i min mailbox. Det är fantastiskt.

Synd att jag inte fick med några tillbehör till maskinen för tydligen går det att göra massor med saker.

Frukostblogg

Nu är jag vrålhungrig. Har varit vaken sen 7 och stickat i sängen till för en stund sen då jag insåg att idag har jag en hel del som ska hinnas med och att hungern dessutom började ge sig till känna.
Tack vare att jag fick ett nytt batteri till datorn av min älskling när jag fyllde år kan jag sitta ute o blogga o äta frukost. Ljuvligt.Solen skiner från en klarblå himmel men det är väldigt blåsigt men ändå tillräckligt varmt för att sitta ute. Tur att vår innergård ligger i lä.

Vad har jag stickat på i sängen då? Jo, jag har lagt upp nya maskor till mina tvåändsstickade vantar som jag ska sticka när Vi2isommar pågår från 1 juli till 1 september (De första blev för trånga). Jag ska blanda provence och dalarna genom att sticka med dalablått garn och en tjur som motiv.
Här i Arles och Camargueområdet har tjuren en hög status så självklart blir det en stiliserad tjur på vantarna. Funderar på om de ska vara vända så att de blir rätt för mig eller de som ser dem framifrån? Vad tycker ni?

Dessutom stickade jag några varv på min uppifrånochnerkofta. Är nere vid midjan nu så snart så får jag maska av nertill. Längtar tills jag får börja sticka på ärmarna. Här kan ni se skillnaden i färg på nya Buttercupen och min Uppifrånochnerkofta. På de tidigare bilderna ser de mer lika ut än de är i verkligheten. Färgen på Buttercupen heter Jasper/Jaspis.

Framöver kommer det kanske inte bli lika mycket stickning eftersom alla sommarbesök börjar komma. Ikväll kommer bonusbarnbarnen med sina föräldrar och på torsdag kommer mannen o min yngsta dotter, på fredag dotterns kompis med föräldrar och sen kommer det omväxlande bli besök av alla barn och vänner ända till i mitten av augusti. MEN självklart kommer jag att sticka så ofta jag kan. Det får väl bli framför spisen om jag lagar mat eller på stranden när vi är där. För strandbesök lär det bli många.Ha en superskön dag i varma Sverige, för vad jag förstår har sommaren äntligen kommit.

måndag 22 juni 2009

Blockad

Nu så är min Laminaria klar. Jag har aldrig blockat en spetssjal förut och det var lite pilligt. Vet inte om jag fått det helt jämnt men det duger. Ska bli spännande att prova den när den är torr. Hoppas den funkar att ha som halsdukssjal eftersom det är så jag tänkt ha den i höst. Men jag kanske använder den redan i sommar om jag behöver lite över axlarna någon sval kväll.

Bara ett projekt till

Fast jag har ju faktiskt avslutat en del och jag behöver några olika stickningar att växla mellan. Både för att ändra ställning lite och som omväxling till ögonen.
Jag stickar en Buttercup till och ni kan följa den i Buttercup-KAL-bloggen.

söndag 21 juni 2009

Laminaria

Uppdatering: Sjalen blev inte klar ikväll. stickade fel på sista varvet och fick peta upp och sen tog avmaskningen lååång tid.
Men så länge kan jag ju berätta att garnet är 100% silke. Inköpt på Charima som ligger i... var va det nu igen... Måste kolla.
Kärrtorp va det ja.

Ljuvligheten

Nu har jag bara två varv kvar på min Laminaria. Ikväll ska den bli klar och blött och uppnålad. Tror jag sitter på terrassen en stund och stickar.
Tyvärr klarade inte luktärtorna två veckor med pyttelite vatten och stekhet värme. Jag tror det har varit runt 30 grader hela tiden. Däremot klarade sig Passifloran. Pelargonerna och lavendeln är lite hängiga men tar sig nog.Vad ska jag hitta på med det här garnet tro? Först tänkte jag en Buttercup till men det är lite brunrosa så det kanske blir för tråkigt när den andra är brun. Men den bruna är i Sverige och jag behöver ju en här också. *JA!*
Jag har redan skrivit ut mönstret. Får se om jag sätter igång.

Flygstickningen idag...

...blev min ljungrosa uppifrånochnerkofta. Det går framåt även om den stickas på st. nr 3. Nu när jag är i Provence igen har jag ingen fotograf så provdockan får agera Medea istället. Något sånär min storlek i alla fall. ;-)

Karaktär

Jo, jag tror faktiskt att jag har karaktär att INTE beställa vackert, lyxigt Poshgarn ikväll kl. 20 svensk tid, när de släpps. Har bläddrat mellan bilderna på posh-sidan, Ravelry och Flickr men nu har jag bestämt mig att jag inte ska köpa något nytt.
Men gotta sig kan man ju.

lördag 20 juni 2009

På väg


Det är tidig morgon o nu är det dags att åka hem till Provence igen. Det ska bli skönt med värme igen. Ha en skön dag.

It's magic

Till slut kom jag ner till nederkanten och fick börja sticka på ärmarna. Jag stickar båda ärmarna på en gång med magic loop. Dels för att det är skönt att båda blir klara samtidigt men framför allt för att jag får minskningarna på samma ställe på båda ärmarna.
Nyss kom jag på att jag skulle prova koftan för att se att ärmarna blir bra och då upptäcker jag att koftan nog blir perfekt med korta ärmar.
Det ska ju vara en sommarkofta och om jag över huvud taget ska kunna använda den i Provence kan jag inte ha långärmat.
Så plötsligt alldeles magiskt blev min kofta klar.
Ska bara maska av ärmarna, fästa trådar och sen det svåraste av allt, hitta knappar som passar.
Voilá!

fredag 19 juni 2009

Midsommarminne

Vad minns jag från denna midsommarafton? Jo, att vi åkte till ett högt berg och hade picknick med oss. Jag minns att vi satt i ett lusthus och såg ut över stora sjön där regnet föll på andra sidan och till slut nådde även oss. Som väl var regnade det inte in i lusthuset.
Jag minns att baguetterna smakade gott och att jordgubbarna med grädde efter var mumsiga. Jag minns att när vi åkte hem blixtrade och regnade det så mycket att vi fick stanna för att det inte gick att se vägen. Jag minns också att det haglade så att det blev "drivor" på vägen. Jag minns att det senare på kvällen faktiskt blev riktigt fint och efter sill & potatis och god blåbärscheesecake gick vi en promenad. Jag minns att jag nästan inte blev trött trots att klockan gick och gick.

Undrar om jag minns hur den här midsommaraftonen var, om ett år?


torsdag 18 juni 2009

Man tager vad man haver

Mannen har kollat på mina fina stick och virkfodral från Stickfrossa och så kom han på att han ville ha ett fodral till sina bankdosor. Han har ganska många och när man pendlar mellan Provence och Sverige är det inte dumt att kunna packa dem på ett bra sätt och samtidigt ha koll på att alla är med.
Mitt tygförråd här i Sverige är inte stort men med vindsfynden från igår tog jag chansen att sy ett dos-fodral till honom. Det är inte helt enkelt att sy på en maskin som man inte är van vid och när man inte kan byta nål, trots att den behöver bytas.

Men till slut blev det ett fodral som är tillräckligt bra, om jag inte är så petig som jag brukar vara med sneda sömmar och konstiga färgkombos på trådarna. Trådlagret är också nära noll. =)

Småfynd

På vinden hos mina föräldrar finns massor med saker och ibland hittar jag små fynd. I går blev det lite knappar, några små tygbitar och lite stramalj som jag kan använda om jag tex. vill brodera på vävt tyg.

Eller lite bussgrafitti kanske.