tisdag 29 september 2009

Handsydd

Inte hela kjolen men fållen är handsydd för att bli osynlig. Tyget har ett väldigt fint fall och jag är nöjd med hur den blev. Förutom att jag kunde gjort en lite större storlek. Har för mig att Ottobre har stora storlekar så jag klippte till i stl.36 men den är lite väl trång. MEN med en tröja el. blus som hänger över kanten lite blir det nog bra. Eller så får jag väl minska mitt midjemått.

En sak som var länge sen jag gjorde, var att använda mitt markeringspapper och rullen med taggar, vad den nu heter. Hjälp vad smidigt det är att sy inprovningar osv när man har markerat dem med hjälp av markeringspappret. Det ska jag göra igen. Förstår inte varför jag har varit slarvig ett tag men nu är det ordning på torpet igen.
Snart ska jag försöka rita mönstret till en kappa o kanske en jacka. Men man vet aldrig vad som händer här. Rätt som det är poppar det upp en annan idé och då ska den genomföras.

Ååh vad jag är trött på alla myggor. Idag har jag fått massor med myggbett och jag som inte ens brukar känna av myggorna i Sverige. *suck*

Tomteverkstad

Även om det inte känns som om jul är nära när jag sitter och stickar i närmare 30 graders värme så är det ju faktiskt bara tre månader kvar. Den här saken kommer det att bli fler av. Man stickar nästan klart en över lunch, om man har lite förlängd lunch i alla fall.

Som vanligt finns mer info på Ravelry. Jag kan ju knappast visa mer bilder eller länka till mönstret här.
För övrigt har jag mer fokusering idag och är alldeles strax klar med min kjol. Bilder kommer.

måndag 28 september 2009

Jag är förlåten

Idag var jag lite okoncentrerad men nu har jag förlåtit mig själv för första julklappen är fixad. Jag kan bara visa en liten del av den här i bloggen men om du har Ravelry kan du snart se den där.

Jag kommer att göra flera sådana här och när jag la tillbaka garnresten av det grå hittade jag det röda som jag nystade upp för att någon gång ganska snart sticka en till av den här sortens julklapp. Jag kan inte vara mer exakt än så här som ni kanske förstår. Men det var en väldigt rolig och snabb värmande sak att sticka på terrassen i stekande sol. Okej då, det var lite väl svettigt att sticka i solen men jag fick lite ny färg på armar och ben.

Nysta garn på fingret är något jag gör mer och mer. Det blir väldigt bra, speciellt om man nystar mindre mängder. Nu är det bara det att en nystpinne kommit upp på önskelistan. Då går det säkert ännu lättare. Här finns en variant hos bloggen Hantverk.

Nu ska jag sy på min kjol, eller förresten, inte förrän jag ätit några Merguez och stekta grönsaker.
Tyget i bakgrunden ligger där för att inspirera mig till att sy något till den lilla bebisen som föds i november av Britt, stickkompisen som börjar om på nytt.

Lundi - Måndag

Gick en sväng på stan för att uträtta några ärenden. Tex. köpa sytråd och hämta paket på posten.
När jag kom till affären med sytråden var det stängt och efter en stund såg jag att fler affärer var stängda. Ja, just det, Det är måndag, tänkte jag då eftersom många affärer har stängt på måndagar.
När jag väl kom till posten visade det sig att den också var stängd. Det stod inte ens nån lapp varför och det var fler som hade velat gå in där men det gick inte. Jag får gå dit i morgon och hämta mitt paket i stället, vad det nu är i det. *nyfiken*

Jag kom på att det finns en affär till som kan ha sytråd och mycket riktigt hade de det och framför allt öppet. Så nu kan jag sy min kjol som jag klippt till idag.

Hur?

Skrev en lista på vad jag skulle göra idag och det började bra men sen fattades sytråd i rätt färg och för att gå till affären bestämde jag mig för att ta dagens mening också och då var jag ju tvungen att översätta med google translate. Men just då krånglade internet och jag fick inte fram den. Plötsligt söker jag mönster, skriver ut och en stund senare finner jag mig själv stickande på terrassen, på en ny stickning. Det var ju sy jag skulle göra.

Ibland undrar jag hur jag ska göra för att fokusera på det jag bestämt mig för att göra och inte hitta på en massa annat. Är det någon som har ett tips som fungerar för dig?

Kanske är det just den här boken jag ska läsa eller finns det enklare sätt som faktiskt fungerar? Kanske några tips hos Zen Habits är det som skulle hjälpa mig. Vi får se hur jag löser det här.

It is Safe
to Look within

As I move through the layers of other people's opinions and beliefs.
I see within myself a magnificant being, wise and beautiful.
I Love what I see in me.

Ha en fortsatt skön dag.

söndag 27 september 2009

Tacka vet jag webbradion

Tänk vad bra det är när man kan sitta i ett annat land och lyssna på svensk radio. Just nu lyssnar jag på morgonpasset där det är stick- och virkjunta.
Jag skickade in några bilder till deras galleri och förhoppningsvis hittar några nya besökare hit.

Och är det första gången du är här vore det superkul om du skrev en liten kommentar så att jag vet att du varit här!!

Min magiska loop

I helgen har jag stickat lite på min Uppifrånochnerkofta.

Den har blivit min Sverigestickning eftersom jag har metall-Addi-stickor och det var de jag höll på att bli av med på flyget i somras. Nu får jag ha den stickningen och sticka på när jag är där. Kanske blir den snart klar, kanske dröjer det. Vi får väl se.

MEN jag stickar i alla fall på ärmarna nu och självklart med Magic Loop. Båda på en gång för att få dem likadana.

Vackra armband

Hos MirkaJohanna kan man tävla om vackra armband. Tänk om jag ändå kunde vinna ett sånt?

Det var Mirka som tipsade mig om att Cervera har kivilyktor till bra pris. Innan jag åkte köpte jag några till och hemmet i Sverige fick utökad samling och de här fyra fick följa med till Provence.
Kärleksörten plockade jag hos mina föräldrar och tog sen med hit. När de fått rötter ska jag plantera dem. De är såå vackra tycker jag.
Nu har jag även installerat Photoscape på datorn här i Provence. Det är så smidigt att göra collage och det går väldigt mycket snabbare än i Photoshop. Photoshop får jag använda till lite viktigare jobb än mina bloggbilder.

lördag 26 september 2009

Soluppgång


Nästan framme vid flygplatsen. Om några timmar är jag hemma i Provence igen. Ser fram mot att kanske kunna sitta i värmen på terrassen. Men det kanske skulle bli regn idag.

Slutresultatet

Vill visa mössan på också. Den här modellen tycker jag också att jag passar i liksom i den petrolgröna Heavens hat och gråsvarta Poetry hat.
Är sugen på att sticka fler mössor även om jag själv sällan använder mössa och dessutom numera sällan har behov av det.
Men det kan ju bli bra presenter kanske. =)

fredag 25 september 2009

Klar = frisk

Idag på morgonen stickade jag klart min Rose Red nr2. Så nu borde jag ju vara frisk? Jo, det är jag nog men jag ska sticka en bebisvariant när jag kommer hem till Provence för att ge till Britts bebis när den kommer i november. Kanske dumt att avslöja här men jag får göra något annat också som hon inte får veta i förväg.Se vad bladen har gulnat på trädet utanför fönstret sen jag tog en bild för knappt en månad sen.

Hårfin

Jo, jag blev nöjd med min nya frisör. Sen jag slutade jobba på orten långt borta har jag varit lite vilsen och testat några olika frisörer och som det känns idag har jag nu hittat en tjej som jag kan fortsätta hos.Nu är det väl bara lite slingor som behövs så är jag helt nöjd. Får se om jag orkar stå med armarna i luften själv och göra slingor. Jag gjorde på ena dottern för ett tag sedan och det blev bra så det borde ju bli bra på mig själv också.

Ikväll ska nästan alla barnen med respektive komma hem hit till oss plus mina föräldrar. Vi ska ha lite "på återseende"/"avskeds"-fest för min näst äldsta dotter som ger sig ut på jordenrunttripp nästa lördag med två kompisar. Då är mamma i Provence så därför få vi ha lite kalas ikväll.
Nu vill jag ju få bort lite flyttkartonger till innan de kommer och idag känner jag mig lite mer som vanliga Medea så jag kommer nog att orka det tror jag.

torsdag 24 september 2009

Uppmuntran




Var en sväng i garnaffären o hittade lite uppmuntran. Nu blir det strax klippning.
Uppdatering: (Det blir lite skillnad när man tar med vanliga kameran)

onsdag 23 september 2009

Framgång

Stickandet av min tillfriskningshuva, Rose Red, går framåt. Hade inte ork till något annat igår och den är så kul att sticka att jag fick lite ny energi. Får se hur långt den räcker idag.

Hämtade en friskistidning igår och där fanns en bild på en prickig regnkappa från Didriksons. Den var fin och jag blir sugen på att rita mitt mönster för att sy min prickiga när jag kommer hem till Provence.

Det är verkligen skillnad på ljuset på morgonen och kvällen. Tog nya bilder både mot norr och söder och nu ser man ju trädens färger lite bättre.Ha en skön dag. Det ska jag försöka och i eftermiddag ska jag dessutom klippa mig hos en för mig ny frisör. Det ska bli spännande att se vad de hittar på.

Matt

Antagligen är det så att kroppen behöver vila ett tag efter man varit så sjuk som jag varit. Men det är jobbigt när man som jag gärna vill fixa saker. Men det är bara att försöka vila så mycket som går.Tog några bilder på utsikten från fönstret men solen låg bakom så det är lite mörkt. Jag får ta några nya bilder i bättre ljus men jag har lust att visa månadens bild från mitt köksfönster.
Den nedre bilden är tagen mot söder och träden på torget har börjat bli väldigt röda och vackra.

tisdag 22 september 2009

Förvaringsmöjligheter

All slags förvaring är nödvändig. Bor man som vi väldigt trångt kan en sjömanssäck göra susen. Hos Fru Jacobsen kan även du vara med och tävla om den fina säcken.

Är det höst nu?


Hos MirkaJohanna fick jag tipset om att Cervera säljer 4 kivi ljuslyktor till priset av två. Självklart gick jag dit och köpte 4 stycken att ta med till Provence. Jag har några stycken här i Sverige och saknar dem lite hemma i Frankrike.
Men nu har jag tack vare MirkaJohanna några dit också.

Jag köpte också några lila ljuslyktor från Himla att ha i köket där jag tänkt ha lite lila detaljer. På Åhlens bytte jag ett presentkort mot en flaska att ha olivoljan i. Också den i lila glas. Visst passar de fint ihop med min fina lila streptocarpus?

måndag 21 september 2009

Regntejp

Nu har jag beställt några meter sömtejp att tejpa på baksidan av sömmarna när jag syr min rödprickiga regnjacka/kappa och sydväst, inte att förglömma.

Jag har sökt lite och hittade till slut hos Shelby.fi. Hoppas att den funkar som jag tänkt mig och det gör den såklart.

Nu ska jag fixa lite tills några av mina tjejkompisar kommer på besök ikväll. Fixa, fixa....

Räddningshuvan

Eller rättare sagt Rose Red som enligt egen erfarenhet hjälper mot influensan. Den har jag också kommit en bit till på och helt frisk blir jag väl inte förrän den är klar. Jag kanske borde prioritera att få den klar så att jag blir helt frisk.Bilden har jag redigerat i Photoscape som är ett gratis bildredigeringsprogram som jag är väldigt imponerad av. Jag har tidigare använt Photoshop men insett att för mitt bloggande behöver jag inte ett så avancerat program och när vi skaffade den lilla svarta, extra datorn så installerade jag istället Photoscape. Om du har behov av att redigera bilder för bloggen tex. tycker jag absolut att du ska testa att installera och använda det.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

söndag 20 september 2009

Hemma igen...

...i mitt andra hem. Det är att åka hem vilket håll jag än åker på. Här är det lite för mycket flyttkartonger bara... Men jag ska ta några stycken då och då. Är inte helt återställd men det går åt rätt håll.

Virkningen av min ananassjal gick verkligen framåt på flyget igår. Dessutom var det två timmars bilfärd från flygplatsen så jag har kommit en bra bit även om jag inte riktigt kommit in i mönstret. Tror jag ska rita det som diagram eftersom jag tycker det är mycket tydligare med diagram. Får se om jag har kraft och ork att göra det.
Jag virkar med ett entrådigt ullgarn i gulgrönt och virknål 3.5.

När jag letade efter knappnålar att nåla upp sjalen för fotografering hittade jag en supertunn virknål i samlingarna. Jag klagade för ett tag sen på att jag inte hittat någon tillräckligt smal virknål för mina pärlor som skulle fästas på min höstsjal, Entomology. Men nu har jag en men tyvärr är ju alla pärlorna redan uppträdda på garnet. Nåja, det kanske blir fler pärlstickade sjalar någon gång.Vad kul att så många gillade mina virkväskor! Tackar för uppmuntran. Jag har kommit på en del förbättringar och när jag kommer hem till ateljén ska jag sy upp några så får vi se vilka som är intresserade. ;-)

Dessutom kanske det är så att jag ska börja dela med mig av de vackra tygerna jag hittar på marknaden. Att sälja till er alltså!
Kan det vara av intresse?

lördag 19 september 2009

Packningen är klar

Satt i sängen och virkade lite på min blivande ananassjal och kom på att jag behöver ha en liten väska att ha den i på flyget. Att dessutom få sy något av det finaste tyget från markaden idag ville jag ju gärna.Så jag klippte till både en småsaksväska och en necessärliknande sak och nu är de klara. Fodret inspirerades av den gröna virkningen och vilken tur att man har en stor dragkedjesamling så att det alltid finns en dragkedja som passar.

Nää...

Sydde just fast en dragkedja på fel sida av min senaste necessärliknande väska... *DUBBELSUCK*

Kunde inte låta bli att sy lite av det nya tyget så att jag får med mig lite av det till Sverige när det bär av i morgon. Packar lätt för att inte slita ut mig.

Vaknade...

...mycket piggare i morse. Kan inte förklara men det kändes såå annorlunda. Bytte lakan i sängen för att få en nystart och efter frukost tog jag en sväng till marknaden.

Då kände jag visst inte var helt pigg men jag orkade ändå gå en sväng och jag "orkade" köpa lite fina tyger för 1€ metern. Dagens fynd blev 3 meter vackert småmönstrat tunt bomullstyg i olika grå nyanser o lite mörkrött. Två meter blommönstrat batistliknande bomull i ljus- och mörkgrått, två meter tunt grått ylletyg med tungt, vackert fall och två meter tunt, lite stretchigt jeanstyg. När jag var klar med det fick jag gå hem o vila lite. Nu ligger tygerna i maskinen (inte ylletyget) och jag har ätit lunch och ska lägga mig i sängen o vila igen. Önskar jag hade lite kraft att sy idag men det får bli stickning i sängen. Vill verkligen inte få återfall på sjukan igen.

Uppdatering när det gäller möbiussjalen. Den här gången fuskstickade jag och stickade den alltså platt, vred ett halvt varv och sydde ihop den. Så kan man också göra även om det inte är lika kul egentligen.

fredag 18 september 2009

Konstigt

Jag blir tydligen inte helt frisk innan helgen. Vilar o lyssnar på dator-tv och har stickat en liten möbiussjal i mitt egenfärgade lovikkagarn på stickor nr15.

Önskar någon kom hem till mig o lagade lite mat nu, fredagskväll som det är...

Ser fram mot att åka hem till Sverige och familjen på söndag.

Fredagsnöje

Ligga i sängen, sticka, kolla på Vem vet mest? och äta Velouté de Cresson. Smakar som mammas nässelsoppa och jag saknar den goda klimpen hon brukar göra. Men tyvärr ingår ju inte klimp i LCHF-kost...

torsdag 17 september 2009

A smile on your face

Det är en annan låt men när Britt skrev om en tårdrypande tv-grej tittade jag och ojojoj...

Kolla själv:

Une petite rose

Känner mig inte riktigt frisk än så jag startar en till Rose red. Den här gången en rosa Rose Red i Drops Silke-Tweed.Var i affären och fyllde på mitt c-vitaminförråd med kiwi och lite annat smått och gott och nu tar jag mig ett glas rosé till det rosa garnet och känner att jag är på väg åt rätt håll.

Innan jag blev sjuk

Precis innan jag blev sjuk hann jag färga lite garn eller rättare sagt ett stickat stycke som på amerikanska kallas sockblank/sockstycke.

Historien om det hela är den att jag köpte ett sockgarn från garnhärvan som när det väl kom hade en röd färg som jag inte gillade.

Då stickade jag något som jag tänkt skulle bli en ny dyna till en bilkudde men som det ibland blir tappade jag lusten och barnbarnen kom inte på besök så ofta att det kändes aktuellt.

När jag sedan stötte på begreppet sockblank kom jag på att jag skulle kunna färga "dynan" och sticka ett par sockar av garnet i alla fall. Precis som det var tänkt från början.
Som väl var hade jag stickat dynan i dubbelt garn precis som det var tänkt för en sockblank.
Tanken är att man stickar två sockor på en gång direkt från det stickade och färgade stycket.

Nu till det jag egentligen vill visa, garnfärgningen:

Jag blandade tre färgblandningar lite på känn och la ut med hjälp av sked på det genomblötta stycket. Jag rullade in det i plast och körde sedan i mikron.
När jag sedan tog ur det ur mikron såg det ut som om det blev lyckat och nu när jag torkat är jag mer än nöjd. Färgen är väldigt lik den som är på mitt Dream in color smooshy-garn i färgen Vino Veritas som jag köpte från USA i julas. Dvs ljuvlig! =DI beskrivningen jag hittat på youtube, där de färgat en sockblank, ångkokar de istället men det fungerade utmärkt att köra i mikron.
Uppdatering! Tanken med sockblank är kanske inte att man själv stickar stycket utan köper ett färdigt men nu fanns det ju av ovan kända anledning ett stycke i min samling.
Det som är bra med just det här sättet att färga och sen sticka sockorna direkt från stycket (utan att repa upp först) är att sockorna blir exakt likadana eftersom färgen färgat båda trådarna lika såklart. Det kan ju annars vara ett problem när man stickar med självrandande/flamfärgat garn.

Färgen jag använt är Zenits yllefärg.