måndag 25 augusti 2008

Randigt utan skarv

Jag vill verkligen testa att sticka randigt och samtidigt slippa skarven som alltid blir vid garnbytet. Hos Dödergök hittade jag länken till Grumperina som beskriver hur man gör. Tyvärr funkar inte bilderna just nu men det gör de nog snart nog.

Skulle vilja sticka en Stripes-go-round-tee
Men inte just nu...

8 kommentarer:

  1. hej hej!
    Har du hunnit kika på hur du stickade boleron ur "Sticka romantiskt modernt och kvinnligt"?

    SvaraRadera
  2. Mitt problem är att jag inte får ordning på spetsmönstret. Det står så här;
    V 1(räts): 1 kantm, 3 rm, *1 omsl, 1 dint, 1 omsl* *3 rm* upprepa från * till * och avsluta med 1 kantm.
    Det jag inte förstår är det faktum att det är två grupper med stjärnor runt. Alltså, ska jag sticka 1 omsl, 1, dint, 1 omsl, 3 rm och så från början eller bara 1 omsl, 1 dint, 1 omsl och så av sluta med 3 rm innan kantmaskan?

    (plus att när jag gör sådär med tre maskor många ggr så går det inte jämt ut på antalet maskor så jag är lite förvirrad :S)

    SvaraRadera
  3. Har inte kollat runt bland mina favoritbloggar på länge. Här har det verkligen skaramlat till ordentligt. Gillar ditt stickfodral och påsen som hör till. Vad smart!
    Ett litet magtips från en brottare: magen får man bort med situps, 12*5 st VARJE dag HELA veckan lång. Allra bäst blir de om du låtsas att du har benen liggande på en stol i 90 grader samtidigt som du gör situpsen. Ett annat tips är att hålla in magen så ofta du kommer ihåg, i mataffären, i bilen, på bussen, vid spisen etc.
    /Lycka till!

    SvaraRadera
  4. Nu ska vi se... Jag kollade i min bok på Boleron igår kväll och jag kommer inte ihåg hur det skulle va. Det ser ju verkligen knäppt ut.
    Men jag tror att stjärnorna är fel och att du inte ska sticka 3rm mellan varje utan bara på slutet innan kantmaskan. titta noga på bilderna i boken hur mönstret ser ut så löser det sig nog!
    Jag kan testa att sticka ett litet prov och berätta vad jag kom fram till... men inte förrän ikväll.

    SvaraRadera
  5. Helknäppt jag vet, grejen är ju att i boken står det likadant på varv 3 på hålmönstret. :S Har du kommit fram till något?

    SvaraRadera
  6. Hann inte igår... men ikväll kanske =)

    SvaraRadera
  7. Hej!
    Jag tror aldrig jag har svarat på din fråga om färgen på mina Monkey-sockor. Det är Regia Stretch Edmonton Color 120. (http://www.garnkorgen.se/product_info.php?cPath=21_89_330&products_id=1218)

    Ha det så bra!

    SvaraRadera
  8. Paulina! Jag har löst det... Jag kommer in till dig o förklarar.

    SvaraRadera