söndag 27 januari 2008

Sockor på två rundstickor

Har gett mig på att sticka två sockar på en gång med h jälp av två rundstickor. Det tog ett tag innan jag lyckades göra rätt och komma framåt och det blev lite upprepande innan det blev helt bra. Men nu är jag på gång och stickar februarisockarna.
Det ska bli ett par sockar med extra långa skaft så det känns skönt att jag gör båda på en gång annars kanske det bara skulle bli en...

3 kommentarer:

  1. Jag tycker att det ser ut som om du har de gamla rundstickorna med tjock oböjlig vajer och med en lätt knyck på stickan och då tror jag faktiskt att det är lättare att du stickar med två stickor än en. (Jag har då aldrig testat) Jag använder Drops, Addi, Denise eller Knit pics stickor de är raka i själva stickan o har en mjuk o följsam vajer. Då är det inte svårare att sticka med en rundsticka än med strumpstickor, själva bonusen är ju att man kan sticka två par eller flera, istället för ett om det nu är sockar man vill sticka.
    Jag stickar enpaper mitts just nu på en 60 cm lång rundsticka o det funterar bra. Men eftersom att jag tycker att det blir för trassligt så stickar jag bara en åt gången (tvåfärgad halvvante)
    Jag stickar annars alla sockar på 80 cm lång rundsticka det fungerar helt perfekt. Med tekniken kan jag även sticka i-cord på min 80 cm långa rundsticka. Hoppas att du förstår annars får du gärna komma tillbaka till min sida.

    /Bonnmoran

    SvaraRadera
  2. Låter spännande. Jag har Denisestickor så jag får testa att sticka magic loop sedan. Tyvärr finns de ju inte med tunna stickor. Men jag kanske ska köpa en Addi Lace för ändamålet =)
    Jag åter kommer om jag behöver hjälp.

    SvaraRadera
  3. Ja, det får du gärna göra. Jag glömde att tala om att jag har köpt längre vajrar till Denise stickorna för när man drog i de korta som följde med så gick de av pinnarna. Men Addi o Drops är helt ok att sticka Magic lopp med.

    /Bonnmoran

    SvaraRadera