fredag 5 oktober 2007

Denise-stickor

Upptäckte något jag aldrig tidigare sett. Denise-stickor - Kombinerbara stickor. Har inte hittat nån jättebra information om längder på delarna som blir rundstickor men det löser sig nog snart.
Garnhärvan är en webbutik som säljer stickorna så jag ska fundera om jag ska beställa några. Men först vill jag veta mer.

Har du testat Denisestickor kan du väl berätta om fördelar och nackdelar så blir jag glad!!

Andra bloggar om: , , , ,

5 kommentarer:

  1. Jag kan varmt rekommendera Denise-stickorna. Dom är jättesköna att sticka med och det är verkligen huuuur smidigt som helst att man kan kombinera dem som man vill. Man tan tax sätta i en längre vajer när man behöver prova det man stickar. Eller ta av stickorna och sätta dit "änd-stoppar" om man vill låna stickorna till något annat. Mha de olika vajrarna kan man kombinera så att stickan blir mellan 40 och 150 cm lång. Men det finns fler vajrar att köpa till om man vill ha andra längder, eller fler kombinationer.

    Vajrarna är mjuka och smidiga och krullar sig inte som de flesta andra rundstickor gärna gör. Och så är det så smidigt att man kan ta med sig sitt Denise-kit när man ska på utflykt/resa och veta att man har stickor med sig för de flesta behov som kan uppstå.

    Den enda nackdel som jag kan komma på just nu är att den tunnaste stickan är 3,75 mm (tunnare än så går inte att kombinera med vajern).

    Som du märker är jag helsåld. Och jag var väldigt skeptisk innan jag provade kan jag säga.

    SvaraRadera
  2. Tack Ilsefin. Jag är verkligen jättesugen. Vill ha NU!! Tyvärr verkar de bara gå att köpa via webben. Men det är ju verkligen bättre än inget.
    Det verkar ju som om man kan flyga med dem också o det verkar ju bra. Ska flyga till Thailand i vinter o det vore ju perfekt för resan.

    SvaraRadera
  3. Det finns några liknande stickor som heter Knit Picks från Du store Alpakka, som jag har, som också är kanonbra. Det bästa är att stckorna är spetsiga och väldigt lätta att sticka med om man stickar med tunna garner eller stickar spets.
    Titta här:
    http://www.dustorealpakka.com/tilbehoer_strikkepinner.shtml

    SvaraRadera
  4. Annela: Tack för tipset. De verkar ju va ett bra alternativ. Har inte hittat nåt pris än men jag ska ringa o kolla.

    SvaraRadera
  5. Hej (igen :)

    Jag har också ett denisekit och det är verkligen super att kunna kombinera tjocklekar och längder hur som helst. Man kan enkelt ändra både längd och tjocklek under stickningens gång. Man kan ju också ha en tunnare sticka i vänsterhanden (när man stickar runt) för att maskorna ska glida upp bättre, eller om man stickar slätstickning fram och tillbaka och tenderar att sticka räta och aviga olika hårt. Osv osv - möjligheterna är oändliga.

    Nackdelarna tycker jag är dels - som Ilsefin nämnde - att man kan sakna de tunnaste stickorna, och dels att spetsarna ibland känns lite för "o-spetsiga" dvs jag tycker ibland det är svårt att få in stickan i maskorna, speciellt när man stickar med ett tunnare garn.

    Men sammanlagt är jag jättenöjd med mina stickor. Och ett stort plus är ju att man faltiskt kan sticka på planet med dem!

    SvaraRadera