måndag 22 december 2008

LCHF-jul

Julmat är perfekt mat för oss som äter LCHF (=GI hardcore). Det enda som jag skulle sakna om jag inte kunde lösa det är Janssons frestelse men efter lite sökning på nätet hittade jag en Jansson med blomkål istället för potatis.
Det kommer att bli perfekt!!

Vill du också testa finns receptet här

5 kommentarer:

  1. Hej Medea! Vilken fin sida du har. Jag hittade hit genom min blogg där du sällt en fråga om LCHF-alternativ till Janssons fresteles.

    Jag har själv aldrig provat något alternativ till Janssons frestelse. Under den tiden jag åt potatis var jag så kräsen att inte alla Jansson ens dög trots att det var samma ingredienser i alla.

    Jag vet att det finns dem som ersätter potatisen med blomkål, precis som du skriver. Även rättiksjansson har jag sett recept på. Det är tydligen då jätteviktigt att först förvälla rättikan, för smakens skull.

    Själv gör jag gubbröra istället. Det är en god ansjovisrätt som är toppen för oss LCHF-are. Det finns recept på min sida under kategorin "Recept - Husman".

    God Jul och lycka till.

    SvaraRadera
  2. Mumsigt recept!
    Det ska jag absolut prova på. Min syrra är vegetarian som äter fisk någon gång då och då. Hon skulle nog gilla denna. Lite variation är alltid uppiggande!
    Ha en underbar jul!
    kram

    SvaraRadera
  3. Jag har tillfälligt uppehåll i lchf kan man säga :-) det rök med kuba och sen körde det på, och nu sitter jag här med humörsvängningar, ledsmärtor och allmänt illamåendekänsla... så efter jul så!!

    Ehhhrrmm, om man lite fint skulle fråga om du kanske möjligtvis ville kolla in de rosa cowlsen på min blog och nämna om utifall någon av dem möjligtvis faller damen i smaken eller om det inte alls är damens stil? *försöker låta hemlig* ;-)

    SvaraRadera
  4. Jag äter ju varken sill eller ansjovis, så det där med Jansson det får min man fixa själv.. men han skulle nog inte kunna tänka sig att göra en med blomkål, hihi..

    Ha en riktigt God och Skön Jul!!

    SvaraRadera
  5. spännande kombination....Blomkål o
    ansjovis,vad vet man det kan ju vara en "höjdare" oxå *ler*
    Du får gärna berätta hur det smakade....

    SvaraRadera