tisdag 6 januari 2009

Första FO:t 2009

Till slut blev även jag klar med min februaridam. Skönt att inte behöva montera utan bara fästa trådar. Ännu en fördel att sticka uppifrån och ner. Nu ska jag bara njuta av att ha den på mig och fortsätta sticka på allt annat jag vill göra. Inser att det snart är stickkurs och att jag behöver komma igång med proverna inför det. Vi ska montera på olika sätt och behöver lite småbitar att montera.

15 kommentarer:

  1. Kanonfin kofta!

    (Candle-flame, började som till en sjal, men sen slutade jag att öka i sidorna när den var tillräckligt bred. På slutet gjorde jag tvärt om.

    SvaraRadera
  2. Hejsan! Koftan blev så himla fin!! jag ska börja på min så snart en annan blir färdig och ska göa den i Araucania. Vad har du gjort din i för storlek och med vilket sticknummer? den sitter ju som ett smäck:)

    SvaraRadera
  3. Ahh, snygg!!
    Måste testa att sticka uppifrån och ner någongång...

    SvaraRadera
  4. ordentliga britt6 januari 2009 kl. 09:24

    mkt fin tröja! februari redan i BÖRJAN av januari! Du är blixtsnabb! Det är så skönt med månader utan vidhängande år. Läser just nu fru Zimmerman och har idag stickat Fishtrap. om en månad blir det min tur att göra tröjan, fast jag gör barnstorleken.hejhej

    SvaraRadera
  5. Vad fin den blev!
    Hej fr. Koftan

    SvaraRadera
  6. HÄRLIGT!

    det blev ju super med slätstickat ok :-)

    /J

    SvaraRadera
  7. Jättesnygg! Någon gång ska jag våga mig på att sticka en till mig. Då blir det nog slätstickat ok - det var väldigt snyggt! Jag vill också gärna veta storlek samt sticknr. Jag har förstått att man bör göra mindre storlek än vad man tror.
    MVH /Annika

    SvaraRadera
  8. Vad fin den blev! Färgen är supersnygg och jag gilar ju verkligen den där tröjan.

    SvaraRadera
  9. Snygg!! Jag har inte kommenterat här på länge, men jag missar inget ska du veta. Din svarta bolero var sååå snygg... och allt annat du gör.
    Ha en fortsatt bra, "stickig" vecka!

    SvaraRadera
  10. Tack snälla för alla gulliga kommentarer. Ibland tänker man att ingen läser men det visade sig att ni visst gör. Tack för det.
    Jag är "fortfarande" nöjd med koftan och ska ha den på jobbet i morgon för att känna in den riktigt.

    Jag har ju freestylat lite när det gäller storleken. Jag gjorde inte eyelet-ökningarna tex eftersom jag inte tyckte det var snyggt. Jag gjorde också ärmen smalare annars följde jag mönstret till storlek S och jag har stl 38-40 i vanliga kläder. Stickorna jag använde var 4½ till ärmarna och 5 till "bodyn".
    /Efwa

    SvaraRadera
  11. Koftan är ju otroligt fin. Den snyggaste februarikofta jag sett. Sitter snygg och garnet har en härlig lyster. Grattis till ett avslutat projekt- det är alltid en sån go känsla när man bloggar en stor avslutad stickning! Eller hur?
    /Cilla

    SvaraRadera
  12. Åh, va fin. Gillar färgen på garnet.

    SvaraRadera
  13. Såå snygg den blev! Jag vill också bli klar med min röda, så nu blir det fart på stickorna efter att avundsjukt:) fått se på din!

    SvaraRadera