torsdag 1 april 2010

Vid regnbågens slut

Efter jag hade varit på Andersson & Hjalmarsson fortsatte jag ner till centrala Ulricehamn för att titta in i de två garnaffärer jag lyckats luska ut att de fanns.
Först tittade jag in i Krusidull som ligger på Storgatan 30. En butik med hantverk från lokala hantverkare och dessutom ett helt rum fyllt med garn. 
En jättefin affär som jag gärna besöker igen. Det enda jag fick med mig därifrån var två sytrådsrullar.

Sedan gick jag till butiken Två Gummor som också låg på Storgatan men på nummer 15. Där fanns mycket mer garn är jag trodde och jag klappade många fina nystan.
Fick med mig ett nystan bomullsgarn till den virkade amigurumi-student-katten som jag ska virka, i en färg som passar ganska väl med det rödbruna i katterna.

Sen var det dags att ge sig av mot föräldrarnas gård för lite påsklunch. Men plötsligt kom jag på att Sandbergs har fabriksbutik i Ulricehamn och där stannade jag förstås för att titta lite. 
Oj, vad mycket fina tapeter de hade. Andrasortering där felet oftast var förpackningsfel. De sålde även utgående tyger ur sina kollektioner. Väl värt ett besök om man gillar deras tapeter. 
På bilden en miljö de hade byggt upp. Lamporna över fåtöljen är fina tycker jag. (Mamma: har inte du en sån på vinden någonstans? Den vill jag gärna ha i så fall.)

När jag sedan närmade mig Jönköping visade sig regnbågen. Den var mycket kraftfullare i verkligheten än på bilden men ni kan ju ana den i alla fall. 

1 kommentar: