tisdag 19 maj 2009

Att äta närproducerat

När jag var på tjejträff igår pratade vi en del om att handla kravodlat och lokalodlat. Det var många olika åsikter om det. När jag är i Frankrike och handlar på marknaden blir det till största delen lokalodlat och mat efter årstiderna. Det tilltalar mig väldigt och smaken är ju fantastiskt när det inte plockas omoget och mognar på väg till oss slutkonsumenter.
Titta gärna in på sidan om att äta en 100-mile-diet. Där kan du få fram hur stort "ditt" område är.
Så här ser mina områden ut varifrån varor "är okej" att handla för att det ska räknas som något så när närproducerat. 100 miles är ett ganska stort område men man kan ju börja där.

2 kommentarer:

  1. Har K berättat om vårt projektarbete i trean? Vi ska göra en kokbok om klimatsmart mat :) Vi har massa på gång! Kan berätta mer sen. Kram

    SvaraRadera
  2. Aah vad spännande! Berätta mer sen. Vi ses vid balen.
    Kram

    SvaraRadera