torsdag 1 oktober 2009

Socktober

Efter tips/påminnelse från Mia att det är dags att sticka Oktobersockor bestämde jag mig för att välja mysteriesockorna från Through the Loops precis som jag gjorde förra året. Och nu har jag bestämt mig för att sticka av mitt mjuka fina garn som jag köpte när vi var i London förra våren.
Jag tror att det är en bra stickning att börja på när stickkompisarna från HV-skolan kommer i eftermiddag. Det lär bli mycket prat, mat och skratt och då behöver jag en enkel stickning. För det är den väl?

5 kommentarer:

  1. Så det är alltså en socka som man inte vet Hur den ser ut färdig, innan man stickat den?!
    Spännande.
    Känner att jag måste öva på att sticka, och speciellt på engelska/amerikanska mönster... Har blivit mest virkning och stickning av raggsockar de senaste åren.

    Härligt med besök, och jag är helt övertygad om att ni kommer ha mycket trevligt. Blir nästan lite avis. Hade gärna suttit med er där.

    Ikväll kl 18 öppnar butiken jag ska börja arbetsträna i. Spännande. Ska bli kul att se vad Kalixborna tycker om den, och om den över lever prövotiden 3 månader. Hoppas ju att den ska växa och få finnas kvar. Kan då dessutom ge mig fortsatt jobb, om min kropp fixar det, vilket vore väldigt skönt.

    Ha vilat en stund så jag ska orka med kvällsöppet, då vi varit iväg med min yngsta till ögonläkaren på morgonen. Vi får åka ca 9 mil enkel resa numera för att träffa specialister. Idag är det också 7 år sedan jag fick åka ambulans och föda henne på samma sjukhus... Tänk vad tiden går.

    Kram från ett höstigt Kalix, med minusgrader nattetid.
    / Ewa

    SvaraRadera
  2. Jag skulle vilja sitta där med er ikväll o sticka lite o vara ogravid o dricka vin! Men lite senare på kvällen vill jag vara hemma o lägga mig i min säng o vara nykter o gravid! Så, jag fantiserar om jag är sitter där med er i em. hej hej o ha det fint o hälsa allihopa.

    SvaraRadera
  3. Kära Du
    Tusen tack för at Du orkar kommentera en smått hopplös blogare
    Nu hade jag tagit riktigt hyffsade foton på min höstsjal och? var tog fotot vägen?
    Får leta

    SvaraRadera
  4. Ja, de er enkle, i hvert fall foreløpig. Regner med/håper at det blir litt mer utfordring etter hvert - men ikke for mye, for det er deilig å ha et strikketøy som ikke krever så mye tenking hele tiden.
    Ha en fin dag!

    SvaraRadera
  5. Ingen aning:) men garnet ser underbart stickvänligt ut!

    SvaraRadera